Društvo

Asfaltiranje putnog pravca Pečurice – Ravanj - Veliki Pijesak

by Ivanka Leković | 06:10:2017 | 15:40:46

U MZ Mrkojevići ovih dana se radi na rekonstrukciji i asfaltiranju saobraćajnica.
 
Po riječima sekretara Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije, Vida Dabanovića, u toku su radovi na proširenju, sanaciji i postavljanju završnog sloja asfalta na putnom pravcu Pečurice – Ravanj - Veliki Pijesak, u dužini od kilometar i po. Završni sloj asfalta postavlja se po punoj širini od pet i po metara, gdje je to  moguće sa imovinskog aspekta. Vrijednost investicije je oko 80 hiljada eura.
 
Pošto se radi o frekventnoj saobraćajnici, koja povezuje priobalni prostor Velikog Pijeska sa centrom mjesne zajednice, iz Sekretarijata mole za razumijevanje zbog zastoja, i ističu da će radovi, ako to vremenske prilike dozvole, biti okončani u narednih dva do tri dana.
 
“Završetkom ovih radova dobićemo kvalitetnu saobraćajnicu šireg profila, što će znatno olakšati odvijanje saobraćaja za stanovnike ove mjesne zajednice, ali i sve koji putuju ka Ostrosu i graničnom prelazu Sukobin” - ističe Dabanović.
 
“Rekonstrukcija i asfaltiranje ove saobraćajnice realizuje se po Programu uređenja prostora za ovu godinu, a izvođač su ‘Putevi’ Bar, odabrani na javnom tenderu, u okviru kojeg su planirani radovi na prostoru svih 12 mjesnih zajednica” - podsjeća Dabanović.