Društvo

Na jezeru uhvatili krivolovce ptica

by CdM | 09:10:2017 | 12:33:52

Služba zaštite NP Skadarsko jezero je juče u reonu Čakovice zatekla dvije osobe u krivolovu. Oni su puškama iz čamca lovili ptice.
 
O ovom slučaju su odmah obavješteni službenici Uprave Policije, pa su lica privedena u policijsku stanicu u Virpazaru.
 
Zaplijenili su dvije lovačke puške “Bajkal“, petometka kugla 601 – 6 komada, 39 komada metaka “12 kalibar”, zeleni drveni čamac sa dva kolomata, motor “Tomos“ 4 KS i rezervoar za gorivo od 12 litara i nezakonito odstrijeljenih sedam ptica, pet baljoški i dvije patke.
 
Iz JP NPCG napominju da je lov na prostoru Nacionalnih parkova Crne Gore zakonom zabranjen. Uprava JPNPCG – NP Skadarsko jezero je čvrsto riješena da u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa postojećim materijalno-tehničkim i ljudskim kapacitetima, suzbije svaki oblik nezakonitog vršenja radnji u ovom zaštićenom prostoru.
 
“U cilju ostvarivanja postavljenog cilja, apelujemo na javnost da podrži aktivnosti NP i svaki oblik nelegalnih aktivnosti prijave na dežurni broj Službe zaštite 067 344 496. Uvjereni smo da ćemo zajedničkim djelovanjem svih subjekata uključenih u zaštitu prostora NP Skadarsko jezero doprinijeti suzbijanju svih vidova nelegalnih aktivnosti kojima se ugrožava posebno riblji i ptičji fond”, ističu iz pomenute ustanove.