Društvo

Mirela Čobić prva u znanju iz kineskog jezika

by Željko Milović | 13:10:2017 | 10:30:45

Na Institutu “Konfucije” na Univerzitetu Crne Gore, na predfinalu desetog takmičenja “Kineski most” u poznavanju kineskog jezika za učenike inostranih srednjih škola, Baranka Mirela Čobić je osvojila prvo mjesto.
 
Tema takmičenja bila je “Nauči kineski, obogati svoj svijet”.
 
Iako je konkurencija bila jaka, Mirela Čobić iz Bara i Đorđe Petrović iz Podgorice osvojili su prvu nagradu I tako ostvarili pravo na učešće na finalnom takmičenju koje se održava u Kinu u oktobru.

 
 
Luo Chunxia, kineska direktorica Instituta “Konfucije” na Univerzitetu Crne Gore, uručila im je sertifikate i nagrade, poželjevši da “dvoje pobjednika ostvare još bolji uspjeh u finalnom takmičenju u Kini”.
 
Naša sugrađanka Mirela Čobić, sedamnaestogodišnja učenica trećeg razreda Gimnazije “Niko Rolović”, za nekoliko dana putuje u Kinu, gdje će ostati 20 dana i predstaviti državu iz koje dolazi. Turistička organizacija Bar joj je ponudila propagadni materijal i time dala svoj doprinos u vidu ideja oko prezentacije Bara i Crne Gore, što je Mireli značajno pomoglo oko pripreme za takmičenje.

 
Osim pohađanja kursa kineskog, Mirela se bavi glumom, volonterizmom, književnošću i aktivan je član Đačkog parlamenta. Uz sve to, postiže i odličan uspjeh u školi.