Društvo

Novaković primio takmičare i trenere ju-jitsu kluba Mornar

| 01:11:2017 | 21:38:20

Povodom predstojećeg međunarodnog takmičenja u Skoplju, kao i do sada postignutih rezultata, predsjednik Skupštine opštine Bar, Radomir Novaković primio je danas, trenere i najbolje takmičare ju-jitsu kluba "Mornar" iz Bara.
 
“Nakon što im je čestitao na dosadašnjim uspjesima, predsjednik Skupštine je istakao da mladi takmičari svojim trudom, zalaganjem i rezultatima rade na promociji našeg grada, da predstavljaju nove uzore svojoj generaciji i poželio im još medalja na predstojećem takmičenju u Skoplju. Novaković je rekao da će čelnici Opštine Bar i dalje nastaviti da pomažu i budu podrška ovom klubu, jer on to, svojim sjajnim medaljama, itekako zaslužuje”, kazali su iz kabineta SO Bar.
 
Rezultate i očekivanja za takmičenje u Skoplju predstavili su najbolji takmičari kluba: Elena Stojanović (zlato), Andrija Golić (bronza), Kristina Radosavović (bronza) i Tara Karišik (bronza), nakon čega im je predsjednik Skupšine uručio foto-monografiju Bara “Na dvije čarobne obale”.

 
U ime trenera i takmičara ju-jitsa kluba "Mornar" trener Saša Boltić zahvalio se predsjedniku Skupštine na prijemu i lijepim željama za predstojeće takmičenje i istakao da u klubu ima 13 državnih prvaka i njih četiri koji su osvajači balkanskih medalja.
 
“Hvala što ste nam omogućili da na neki način promovišemo rezultate koje ova djeca prave. Skoro svaki mjesec smo prisutni na nekom borilištu. U petak idemo za Skoplje, a prošle nedjelje smo bili u Sarajevu i osvojili tri zlatne medalje. U klubu se veoma kvalitetno radi zahvaljujući treneru Jovu Stojanoviću i još dvojici trenera", sa ponosom je istakao Boltić.
 
Dugogodišnji trener Jovo Stojanović je istakao da oni ne uče djecu samo ju-jitsu vještinama, već da takmičenja koriste tako da ih vode u obilazak i uče ih o znamenitostima gradova gdje se ta takmičenja održavaju, kulturi i tradiciji njihovih stanovnika.
 
“Predsjednik Novaković nije krio zadovoljstvo što je poslje dužeg vremena ponovo sreo i, ovim lijepim povodom, ugostio svog trenera Jova Stojanovića, čijih se treninga vrlo rado sjeća. Novaković je treneru Jovu, za uspomenu, poklonio knjigu ‘Bar s druge strane ogledala’, publiciste Željka Milovića”, zaključuje se u saopštenju iz kabineta SO Bar.