Društvo

Nova oprema i vozila za barski Dom zdravlja

| 02:11:2017 | 12:48:53

U cilju pružanja kvalitetne i blagovremene zdravstvene zaštite pacijentima, Dom zdravlja Bar je uložio značajna novčana sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme i sredstava za rad u ovoj ustanovi.
 
Kako je medije informisala pomoćnik direktora, mr Katarina Malić, iz sopstvenih sredstava i sredstava opredjeljenih od strane Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, kupljeno je sanitetsko kombi vozilo za potrebe Jedinice za sanitetski prevoz, kao i putničko vozilo “Polo” za rad patronažne službe u ambulanti Virpazar.
 
Nabavljena je medicinska oprema za mikrobiološku laboratoriju, laboratoriju sanitarne hemije, ginekološke ambulante, te oprema za izabrane doktore za odrasle i djecu .
 
Takođe, Dom zdravlja je jedan dio sredstava uložio za nabavku kancelarijskog namještaja, računarske opreme i ugradnju video nadzora.
 
Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore obezbjedili su neophodnu opremu za početak rada Oftalmološke ambulante u sklopu Domu zdravlja Bar.
 
U toku je postupak nabavke potrebne opreme za rad opšte interne medicine, kao i obezbjeđenje sredstava i opreme za rad Kliničke laboratorije, koja će početkom naredne godine organizacionim izmješanjem biti vraćena sa sekundarnog na primarni nivo - odnosno, iz Opšte bonice Bar u Dom zdravlja Bar.