Društvo

Glavanović: Uložen milion eura u Šušanj

by Darija Marđokić | 03:11:2017 | 15:47:42

Skoro milion eura je u proteklih godinu i po dana uloženo u mjesnu zajednicu Šušanj, kazao je danas na press-konferenciji Demokratske partije socijalista Pešo Glavanović, predsjednik MZ Šušanj.
 
On je na današnjoj konferenciji, koja je održana kod hotela „MD“, predstavio realizaciju aktivnosti na području MZ Šušanj, koju su ostvarili zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom upravom i svim javnim preduzećima u opštini.
 
„Ulica od restorana 'Pod lozom' do željezničkog stajališta predstavljala je problem nekoliko godina, ali je ovih dana taj problem riješen i ona je privedena namjeni. Očekujemo da se, u dogovoru sa Opštinom Bar i Agencijom za investicije, u sklopu ove ulice uloži još sredstava, a to je da se sve poprečne ulice ovih dana saniraju. Na području MZ Šušanj u toku je izgradnja rezervoara Šušanj koji košta oko 360.000 eura, zatim izgradnja saobraćajnice uz korito rijeke Željeznice koja iznosi oko 300.000 eura, izgradnja ulica na Žukotrlici – Jovana Jovanovića Zmaja, Nikole Lekića, Omladinska, koje su kroz projekat uključene zajedno sa izgradnjom bazena u Gornjem Šušanju. Time će biti riješene sve visočije zone na području MZ Šušanj, a takođe i Bara. Imali smo i realizaciju ulice od pruge do crkve Svete Marije u Gornjem Šušanju i asfaltiranje ulice između dva rezervoara, ulice Glavanović u dužini od 580 metara. Otprilike oko tri i po do četiri kilometara puta smo u proteklih godinu i po dana asfaltirali. Napomenuću da se ponosi ne samo MZ Šušanj, već cijeli grad Bar, školom 'Anto Đedović' koja je koštala šest i po miliona eura“, istakao je Glavanović.

 
O aktivnostima koje će se u MZ Šušanj sprovoditi u narednom periodu govorio je koordinator DPS-a za Šušanj, dr Miroslav Knežević.
 
„Na narednim sastancima koje budemo organizovali u MZ sa građanima ustanovićemo koji su prioriteti. Nastavićemo sa asfaltiranjem i rekonstrukcijom puteva. Na jednom u nizu sastanaka koji smo imali u preduzeću Vodovod i kanalizacija, govorili smo o popravljanju kanalizacione i vodovodne strukture. Uskoro će od zgrade Pajkovića ka naselju Ilino krenuti jedna kanalizaciona mreža. Sastanci će biti održani i sa nekoliko državnih institucija – Morskim dobrom, Direkcijom za javni saobraćaj i Direkcijom za lokalne radove, ali i Komunalnim preduzećem, TO Bar i Lukom Bar“, rekao je Knežević.
 
Glavanović je dodao da je rekonstruisan krak ulice od restorana „Pod Lozom“ u dužini od 480 metara, te da će ovim projektom biti zaokruženo još pet ulica koje gravitiraju sa glavnom i ta finansijska konstrukcija će iznositi oko 100.000 eura.

 
„Kolektor će biti realizovan kroz investicije Opštine Bar, to je akcionim planom planirano do 2020. godine jer to su sredstva koja iziskuju veliki novac, i radiće se u saradnji sa Kf bankom. Morsko dobro planira budžetom za sljedeću godinu, koji iznosi oko 200.000 eura da u fazama riješi šetalište u Šušanju. U planu je izgradnja - nastavak ulice uz korito rijeke Željeznice. Ona će po projektu koji je urađen koštati 470.000 eura, a ići će do stajališta Šušanj. Očekujemo da tu finansijsku konstrukciju možemo da zaokružimo u narednih godinu, do godinu i po dana“, objasnio je Glavanović.