Društvo

Kupimo čestitku, pomognimo rad NVO Adria

| 08:11:2017 | 20:45:03

NVO “Adria” i ove godine organizuje izradu unikatnih novogodišnjih čestitki. Čestitke se izrađuju u sklopu redovnih aktivnosti, u cilju efikasnije edukacije i rehabilitacije lica sa smetnjama u psihofizičkom razvoju.
 
“Službe podrške i uključivanje u zajednicu osoba sa smetnjama u razvoju je jedan od najtežih i dugoročnih problema sa kojima se suočava naše društvo i još uvijek nemamo zadovoljavajuće rezultate. Iskustvo nam pokazuje da su još uvijek prisutne predrasude vezane za sposobnosti i mogućnosti uključivanja u zajednicu osoba sa smetnjama u psihofizičkom razvoju.
 
Da bi pokazali da ova lica mogu biti uspješni i ravnopravni u zajednici NVO ‘Adria’ trinaest godina realizuje Dnevni boravak za 8-12 odraslih korisnika. U okviru Dnevnog boravka, krajem godine izrađujemo unikatne ručno radjene novogodisnje čestitke. Prodajom čestitki omogućuje se redovan rad Dnevnog boravka s obzirom da korisnici ne participiraju u usluzi, a Udruženje se finansira samo iz odobrenih projekata koji su finansijski i vremenski ograničeni”, kazala je za Barinfo Marta Anđelić, direktor NVO “Adria”.
 
Iz ove organizacije se nadaju da će preduzeća i pojedinci podržati njihovu aktivnost i kupovinom čestitki pomoći razbijanje predrasuda o osobama sa smetnjama u psifofizičkom razvoju, a istovremeno doprinijeti kontinuiranom radu Dnevnog boravka.
 
Ako želite da podržite rad NVO “Adria” i kupite novogodišnje čestitike pozovite 069/595-991 ili 068/033-890.
 
Svaka čestitka je unikat ručne izrade i košta 1,5€.