Društvo

FOTO: U OŠ BJO svečanost povodom završetka ograde

by Darija Marđokić | 16:11:2017 | 15:23:57

U OŠ “Blažo Jokov Orlandić” sinoć je priređena svečanost povodom završetka školske ograde. Tom prilikom, uručene su i zahvalnice firmama i pojedincima za uspješnu saradnju i doprinos na polju unaprijeđenja bezbjednosnih uslova rada škole.
 
U programu su učestvovali učenici šestog razreda, koji su pod rukovodstvom nastavnice Admire Osmanović otpjevali himnu Crne Gore, recitatori Filip Lukačević, Nikola Soković i Ajla Petović, Anastasija Smolović na flauti i na klaviru Segej Levin i Vasilije Basarab.
 
U ime kolektiva škole, prisutnima se obratio vd direktora škole Mustafa Peročević, koji je kazao da im je želja bila da na skroman način zahvale svima onima koji su pomogli da se završe radovi na ograđivanju školskog dvorišta i sređivanju dvorišta škole. On je napomenuo da je škola sagrađena daleke 1977. godine.
 
“Projekat po kojem je škola rađena nije u potpunosti završen. Projektom je bilo predviđeno da škola ima ograđeno dvorište. Često je bila ugrožena bezbjednost objekta i učenika, na sreću bez većih posljedica. Prethodni Savjet roditelja pokrenuo je inicijativu da se ogradi školsko dvorište, pokrenuta je akcija sakupljanja sredstava i izgrađen je frontalni dio, prema ulici. Zajednička akcija je uspješno završena u avgustu, na početku nove školske godine, a učenike i nastavnike dočekalo je sređeno i ograđeno školsko dvorište u kojem je sada boravak učenika, nastavnika i roditelja bezbjedniji i prijatniji. Koristim priliku da se svima zahvalim koji su idejno, novčanim sredstvima, angažovanjem svojih građevinskih mašina, izvođačima radova koji su na kvalitetan način odradili posao, pomogli da se akcija uspješno završi. Zahvaljujem se prethodnoj direktorici Svetlani Macanović koja je podržala i učestvovala u akciji, zahvaljujem se medijima koji su propratili, izvještavali i sve vrijeme podržavali akciju. Ovo je najbolji primjer veoma dobre saradnje škole i lokalne zajednice i nadamo se da će tako biti i u buduće. Želimo da naša škola bude otvorena za stalne promjene u skladu sa razvojem okruženja. Želimo modernu i tehnički opremljenu škola koja će biti prijatno mjesto za kvalitetan i kreativan rad učenika i nastavnika“, istakao je Peročević.
 
On je najavio i prioritete koje škola planira da realizuje u narednom periodu, a to su - sređivanje fasade na zgradi, zatim zamjenu stolarije, koja je stara koliko i sama zgrada, i sanaciju parketa u fiskulturnoj sali.
 
Predsjednica Savjeta roditelja Marija Radović se u ime roditelja i djece škole obratila prisutnima.
“U cilju veće bezbjednosti djece, a i očuvanja školske imovine, 2013. godine naš Savjet roditelja na čelu sa Milom Pejović pokrenuo je akciju izgradnje školske ograde. Zahvaljujući našem trudu i vašoj nesebičnoj pomoći, završili smo ovaj posao. Moram da napomenem i izuzetnu saradnju sa našom tadašnjom direktoricom Svetlanom Macanović, kao i sa direktorom Mustafom Peročevićem i da im se zahvalim na pomoći. Međutim, ovo nije kraj našim akcijama, u našoj školi ima još puno nerješenih problema. Ovim putem, molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu u skladu sa svojim mogućnostima u njihovom rješavanju. Naročito apelujemo za pomoć gradskim vlastima i resornom ministarstvu“, kazala je Radović.
 
Nastavnica Dragica Bokan se u ime kolektiva škole zahvalila donatorima na nesebičnoj podršci i pomoći koju su pružili u višegodišnjem projektu i uručila zahvalnice pojedincima - Đorđiju Pavićeviću, Đuru Ostojiću, Danilu Orlandiću, Radomiru Novakoviću Cakanu, Predragu Tomanoviću, Svetlani Kastratović i Svetlani Macanović, ali i Ministarstvu finansija, JP Komunalne djelatnosti, Barskoj plovidbi, Kartolini, Luci Bar, Mobilendu, Cerovu, Ferrostilu, Doo Fortuna, Allegri, Marpet doo, RTMco, Auto Sport BB, Jadroagent, Copy Paste doo, Puleni, Bio Monde doo, PZU Kalinić, Opštoj stomatološkoj ambulanti Leković, Femić co, Petrošpedu, Em Stroy Nurković, Nimont doo, Radio Baru, Barinfu, kao i novinarima Almi Ljuci - Dnevne Novine, Draganu Stojanoviću – Dan i Radomiru Petriću – Vijesti.
 
Nakon priredbe, upriličen je i koktel.