Društvo

VIDEO: Stipendije za najbolje studente Bara

by Nemanja Janković | 17:11:2017 | 17:16:43

I ove godine, povodom Međunarodnog dana studenata, a u sklopu proslave Dana Opštine Bar, u Dvorcu kralja Nikole upriličena je svečana dodjela stipendija najboljim studentima našeg grada. Stipendije za njih 62-oje uručila je potpredsjednica Opštine Bar, Sanela Ličina.


“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam danas u prilici, da u ime Opštine Bar i u svoje lično ime, pozdravim, čestitam i uručim stipendije talentovanim studentima Bara. Vi se danas pridružujete  brojnim generacijama stipendista, kojima je Opština Bar u proteklih 18 godina obezbijedila sredstva iz sopstvenog budžeta. Ovim i sličnim projektima, naša Opština potvrđuje posvećenost društveno odgovornom djelovanju kroz permanentnu podršku obrazovanju koje konačno rezultira društvenim i ekonomskim napretkom, kako Opštine, tako i naše države. Mi prepoznajemo obrazovanje kao ključ uspjeha, vjerujujući da budućnost i napredak ekonomije i čitavog društva u velikoj mjeri zavisi od obrazovanih ljudi” - istakla je, između ostalog, Ličina.

Nagrađeni studenti nisu krili svoje zadovoljstvo dobijenom stipendijom, ocjenjujući da ona predstavlja podstrek za naredne uspjehe.

“Želim da se zahvalim Opštini Bar na ovom izuzetno lijepom gestu, koji za nas predstavlja ne samo simboličnu podršku, već i podstrek da nastavimo sa pravilnim školovanjem i u narednom periodu. Znate i sami kako nama, studentima, znači svaki vid finansijske pomoći” - rekao je student UDG Dejan Marković u ime nagrađenih studenata.

Brojni studenti zbog obaveza prema fakultetima nisu bili danas u mogućnosti da prisustvuju svečanoj ceremoniji, a njihovo mjesto, na simboličan način preuzeli su roditelji.

“Čast mi je šro sam umjesto kćeri Jovane primila ovu stipendiju, a kao roditelju drago mi je što Opština Bar u kontinuitetu toliki niz godina stipendira najbolje studente. Sa druge strane, moram da kažem da mi je u neku ruku žao što talentovana djeca iz naše Opštine ponekada moraju svoju sreću, kada je posao u pitanju, da potraže na nekom drugom mjestu. Iskreno se nadam da će se tome voditi računa u narednom periodu” - rekla je u ime roditelja Biljana Boljanović.

Trideset i četvoro studenata sa prosječnom ocjenom od 9 do 9,49 steklo je pravo na stipendiju u iznosu od 55 eura mjesečno.Njih dvadeset i troje sa prosječnom ocjenom između 9,50 i 9,99 dobili su mjesečnu stipendiju od 70 eura, dok je petoro stipendista sa prosječnom ocjenom 10 iz prethodnih godina studija steklo pravo na stipendiju u visini od 100 eura mjesečno.

 
Stipendisti sa prosječnom ocjenom od 9 do 9,49 iz prethodnih godina studija (stipendija od po 55€ mjesečno):
Valentina Đurović, Tijana Kosović, Srđan Medojević, Filip Jokanović, Milica Miletić, Milan Gvozdenović, Stefan Raičević, Margita Anđelić, Marko Bulatović, Edina Osmanović, Boris Abramović, Dejan Marković, Emina Rastoder, Vladan Vučinić, Dražen Stojanović, Dina Abazović, Anja Dobrković, Nikola Vojvodić, Jovana Radović, Luka Martinović, Aleksandra Milović, Almir Alomerović, Tijana Kragulj, Tijana Mujičić, Jovana Ražnatović, Miloš Anđelić, Danilo Vuković, Džemal Ćeman, Danijela Marković, Omer Smailović, Jelena Pejanović, Marina Markolović, Staša Vukić, Jovana Boljanović.
 
Studenti sa prosječnom ocjenom od 9,50 do 9,99 (stipendija od po 70€ mjesečno):
Sabina Metović, Ana Marđokić, Milica Markoč, Miloš Kontić, Isidora Jovanović, Jovana Jaramaz, Iva Šćepanović, Anja Saveljić, Vaso Vukosavović, Teodor Šorović, Raimonda Madžurić, Milica Đuković, Bojana Malović, Arsenija Zlatičanin, Gojko Hajduković, Milena Šušter, Mićan Andrijašević, Vuk Orović, Marija Sarić, Luka Pavlović, Jovana Petrović, Marija Franović, Lazar Lekić.
 
Stipendisti sa prosječnom ocjenom deset iz prethodnih godina studija (stipendija od po 100€ mjesečno): Majda Nikezić, Aleksandra Durković, Mensur Jusić, Amila Vukić, Maida Mekić.