Društvo

Proslavljen Dan škole OŠ Anto Đedović

by Ivanka Leković | 20:11:2017 | 18:44:20

OŠ “Anto Đedović” organizovala je svečanost povodom 14. novembra, Dana škole.
 
Učenici i nastavnici pripremili su bogat program, a bila je to prilika i za promociju 21. broja školskog lista “Zlatna obala”, koji se može pogledati i na sajtu škole. Po tradiciji, uoči svečanog programa predstavnici porodice Đedović, MZ Šušanj, kolektiva i učenika položili su cvijeće ispred biste heroja čije ime škola nosi.


Od 10. do 14. oktobra učenici IX razreda sa odjeljenjskim starješinama Svetlanom Knežević i Vesnom Daković, zajedno sa učenicima OŠ “Mirko Srzentić“ iz Petrovca, bili su na polumaturskoj ekskurziji. Prvi školski čas, 18. oktobra, bio je posvećen Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima. O ovom društvenom problemu sa učenicima su razgovarali nastavnici i stručni saradnici, a u holu škole priređena  je tematska izložba. Istog dana, škola je bila domaćin volonterske akcije “Budi odgovoran, posadi Idea drvo”, koja je uz saglasnost Ministarstva prosvjete realizovana u pet crnogorskih gradova. U dvorištu škole zasađeno je 17 stabala likvidabmara, pitosporuma, kalistemona i linicera.

Tema ovogodišnje Nedjelje italijanskog jezika, od 16. do 22. oktobra, bila je kinematografija. Na časovima italijanskog jezika realizovane su aktivnosti kako bi se učenicima približili italijanski jezik, kultura i film.


Predstavnici OŠ “Anto Đedović” posjetili su i treći internacionalni Sajam knjiga u Podgorici, a prisustvovali su i premijeri amaterskog dokumentarnog filma “Mi djeca sa stanice Zoo”, učenika Srednje Mješovite škole Bećo Bašić iz Plava u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici. Riječ je o filmu koji se bavi problematikom narkomanije. Predstavnici škole prisustvovali su i predstavi “Probudi se i budi tu”, koju je izveo Dramski studio Ekonomsko-ugostiteljske škole u saradnji sa Crvenim krstom Bar.


Veronika Galina i Marija Iljina, učenicie četvrtog razreda, našle su se među 15 finalista na likovnom konkursu “Svoj grad oboji i klimu osvoji”, a na svečanosti organizovanoj 14. novembra u Podgorici nagrađene su diplomama i poklon paketićima. Kroz nastavni proces u školi je obilježen i Međunarodni dan tolerancije, 16. novembar. Iste večeri, članovi kolektiva prisustvovali su otvaranju izložbe svog kolege, Jakše Ćalasana, organizovane u okviru programa proslave novembarskih svečanosti u Dvorcu kralja Nikole.