Društvo

Smanjeni broj časova biologije – niža srednja ocjena

by Milanka Vukosavović | 01:12:2017 | 15:44:41

Nakon završenog prvog klasifikacionog perioda, u barskim osnovnim školama sumiraju se rezultati uspjeha učenika od početka školske godine. Tim povodom održana je i sjednica Aktiva biologa Bara na kojoj je analiziran uspjeh učenika iz biologije.
 
Srednja ocjena barskih osnovaca iz biologije je 3,40 i niža je u odnosu na isti prošlogodišnji period.  Aktiv je konstatovao da je rezultat uspjeha slabiji zbog smanjenog fonda časova iz biologije.
 
Aktiv profesora biologije je na istoj sjednici odlučio da 15. Opštinsko takmičenje iz ovog predmeta bude održano 16. decembra u OŠ “Jugoslavija”. “Testove za takmičenje, prirediće profesori čiji se učenici ne takmiče. To su Enisa Pljakić i Jadranka Božović”, kazala je predsjednik Aktiva, profesor Mirjana Vučinić. Tradicionalno Opštinsko takmičenje biologa Bara priprema je za Državno takmičenje u znanju.
 
Na sjednici Aktiva biologa Bara predstavljene su i aktivnosti realizovane od početka ove školske godine, među kojima je najbitnije učešće osnovaca u projektu “Otvoreni dani nauke”, tokom kojeg su organizovane radionice, izložbe, priređene ekološke prezentacije... Obilježeni su važni biološki datumi, poput Svjetskog dana zdrave hrane, ozonskog omotača, zaštite životinja.
 
Aktiv je uradio i anketu o ishrani. Rezultati ankete su pokazali da djeca ne obraćaju dovoljno pažnje zdravoj ishrani, a velika pažnja u proteklom periodu posvećena je obilježavanju 9. novembra - Dana borbe protiv pušenja, povodom kojeg je organizovan okrugli sto na temu “Za i protiv pušenja”.