Društvo

Žig Dobro iz Crne Gore za maslinova ulja MDS Company

izvor: Portala Analitika | 02:12:2017 | 17:52:21

Savjet za dodjelu žiga vizuelnog označavanja crnogorskih proizvoda “Dobro iz Crne Gore” dodijelio je 12 prava korišćenja ovog znaka preduzećima, među kojima je i “MDS Company” iz Bara za maslinova ulja: ekstradjevičansko, djevičansko, te sa dodacima ruzmarina i kantariona.
 
Prof. dr Nataša Mirecki, predsjednica Tehničkog komiteta za voće, povrće i prerađevine kazala je da je “MDS Company” iz Bara osnovan 2003. godine i od tada se bavi proizvodnjom maslinovog ulja. Godišnja proizvodnja od 60.000 litara se u potpunosti realizuje na domaćem tržištu. Posjeduju HACCP sertifikat za period do 2020. godine. “MDS Company” u strategiji upravljanja marketing miksom akcenat stavlja na kvalitet proizvoda, čiji je ugled, pored činjenice da potiče sa “brendirane” lokacije, baziran i na visokokvalitetnim sirovinama, tehnološkom procesu i respektabilnoj tradiciji.
 
“Ovo je prva aplikacija za žig ‘Dobra’ iz maslinarstva. Riječ je o ulju od domaće sorte žutica i kompaniji koja ima zaokružen ciklus proizvodnje. Njene ‘Zlatne kapi’ su zaštićen brend i ima visok ugled među potrošačima na tržištu” - rekla je Mirecki.
 

Žig “Dobro iz Crne Gore”  dodijeljen je i fabrici vode “Eko-Per” iz Šavnika za durmitorsku izvorsku vodu “Diva”, zatim novim proizvodima kompanije “13. jul – Plantaže” (vrhunskom crvenom vinu “Vladika” i poluslatkom “Medun”, vrhunskim bijelim vinima “Luča”, “Pro Anima Chardonnay-Sauvignon” i “Pro Anima Pinot Blanc”, “Malvasiji”, te rakiji od breskve), “Amplitudo Podgorica” za softverski proizvod “eTender”, a produženo je pravo korišćenja znaka “Dobro iz Crne Gore” proizvođaču “Šimšić Montmilk” d.o.o. Danilovgrad – Mljekara Lazine, za jogurte “Pitko”, “Lazine” i ekstra dijetalni, te pasterizovano mlijeko i kiselu pavlaku.
 
Privredna komora Crne Gore od 2009. godine realizuje projekat “Dobro iz Crne Gore”, čija je suština potpunija valorizacija ukupnih privrednih resursa naše zemlje. Pravo korišćenja nacionalnog žiga “Dobro iz Crne Gore” do sada je stekla 21 crnogorska kompanija za 95 proizvoda, a njihov kvalitet sve više prepoznaje i inotržište.