Društvo

Izabrano novo rukovodstvo Foruma žena SD

| 04:12:2017 | 10:18:46

Na sjednici Foruma žena Socijaldemokrata Bar, koja je održana juče, izabrano je novo rukovodstvo. Za predsjednicu je izabrana Jelena Vučeraković. Funkciju potpredsjednica u ovom mandatu obavljaće Milena Đonović, Elvedina Gerina i Aleksandra Grabež, dok je Tatjana Vučetić nova sekretarka Foruma žena SD Bar.
 
“Tokom sastanka dogovorene su aktivnosti za naredni period i konstatovano da će Forum žena u Baru dati izuzetan doprinos predstojećoj kampanji za lokalne izbore koji će biti održani naredne godine, koju su svi oblici organizovanja Socijaldemokrata uveliko započeli”, Kažu u Forumu žena SD.
 
Predsjednica Foruma žena SD Bara, Jelena Vučeraković, izrazila je zahvalnost na ukazanom povjerenju i istakla da će novo rukovodstvo Foruma žena raditi na daljem jačanju organizacije žena, koja je i u prethodnom periodu posvećeno i ozbiljno promovisala ideje izvorne socijaldemokratije ne samo u Baru, nego u čitavoj Crnoj Gori. Jedan od zajedničkih prioriteta po pitanju aktivnosti Foruma žena za naredni period, istuče ona, jeste edukacija žena u smislu postizanja većeg učešća žena u procesima upravljanja i odlučivanja, ali i kreiranje konkretnih politika, koje se tiču žena, s posebnim naglaskom na ekonomske teme.

 
Sjednici je prisustvovao i predsjednik OO SD Bar, Mićo Orlandić, koji je istakao da su žene uvijek bile nezaobilazni činilac izvorne socijaldemokratske ideje i veoma važan oblik organizovanja unutar Socijaldemokrata. On je, takođe, izrazio zadovoljstvo brojnošću i kvalitetom žena koje čine Forum žena SD Bar, a novom rukovodstvu je poželio uspjeh u daljem radu.

Sjednici Foruma žena SD Bar prisustvovala je i predsjednica Foruma žena SDCG Rada Koprivica. Ona je pozdravila učesnice Foruma i istakla značajan doprinos žena širenju i afirmaciji ideje Socijaldemokratije, koja je našla potvrdu i na nedavno održanim lokalnim izborima.

“Žene su bolji dio društva kojima su prirodno imanentne miroljubive, građanske i socijalne ideje”, kazala je Koprivica.
 
Sjednici su prisustvovali i predsjednici ostalih oblika organizovanja SD Bar i to Budimir Vukić, predsjednik Foruma penzionera i Drago Drobnjak, predsjednik Omladine SD Bar.