Društvo

Posjeta Domu starih u Bijelom Polju

| 06:12:2017 | 20:08:09

Danas su predstavnice Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar posjetile naše sugrađane koji su smješteni u Domu za stare u Bijelom Polju.
 
“U ovoj ustanovi boravi sedam naših sugrađana i sugrađanki, koji su bili korisnici Crvenog krsta kroz program ‘Briga o starima’ i ‘Pomoć u kući za stare’. Ovi korisnici su živjeli u samačkim domaćinstvima i uglavnom na selu, tako da im je briga i pažnja zaposlenih i volontera naše organizacije često bila jedina pažnja koju su imali. Zbog čvrste povezanosti sa Crvenim krstom, ovaj susret je bio jako emotivan, sa suzama koje su odavale i sreću i tugu. Uz ljubazno i posvećeno osoblje Doma starih u Bijelom Polju, naši sugrađani i saradnici Crvenog krsta Bar proveli su nekoliko sati u razgovoru punom pitanja i sjećanja na Crveni krst, njihovo rodno mjesto i život koji su živjeli”, kaže se u saopštenju Crvenog krsta.

 
Crveni krst Bar je obezbjedio novogodišnje poklone za naše sugrađane, te ih uvjerio da neće biti zaboravljeni iako sada žive u drugom gradu.
 
Oni su se posebno zahvalili zaposlenima u Domu starih u Bijelom Polju, koji na human način brinu kako o našim sugrađanima, tako i svim ostalim stanarima Doma.