Društvo

Akcija prikupljanja sredstava za vozilo Organizacije slijepih

by Darija Marđokić | 08:12:2017 | 14:09:49

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu jednog motornog vozila za potrebe ovog udruženja. Predsjednik  Organizacije Veselin Joketić kazao je kako im je nedostatak vozila gorući problem, ali se nada da će ga riješiti u što kraćem periodu.
 
„Problem smo pokušavali na različite načine da riješimo, ali u tome nismo uspjeli i tu smo da pozovemo sve ljude dobre volje, institucije, privrednike, privatnike, sve one koji mogu da pomognu finansijskom donacijom. Ove sedmice smo uputili preko 160 dopisa u Baru i Ulcinju, ali i u drugim gradovima. Obratili smo se Opštinama Bar i Ulcinj, kao i većim privrednicima i firmama i očekujemo ovih dana da uslijedi sastanak sa menadžmentom tih kompanija, kao i prijem kod predsjednika opština. Nadamo se da će svi iskazati dobru volju i da će nam pomoći da se prikupe sredstva za kupovinu jednog motornog vozila, jer Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj radi za dobrobit šire društvene zajednice, ne samo za slijepe i slabovide“, poručio je Joketić.
 
U ovoj organizaciji sprovode se mnogobrojne aktivnosti, a vozilo je najpotrebnije za sprovođenje servisa personalne asistencije, gdje dva asistenta obilaze 10 članova na terenu.
 
„Ukazala se potreba da organizacija, koja je osnovana još 1948. godine, za potrebe svojih aktivnosti i lakšeg funkcionisanja njenih članova, obezbijedi automobil čija nabavka bi nam znatno olakšala realizaciju svih aktivnosti koje sprovodimo, naročito imajući u vidu činjenicu da funkcionišemo na teritoriji dva grada – Bara i ulcinja“, objasnio je Joketić.
 
Iz ove organizacije pozvali su sve ljude koji imaju razumijevanje i dobru volju da sredstva uplate na žiro račun: 510-5085-14 kod Crnogorske komercijalne banke.