Društvo

Dabanović: Radovi će biti gotovi do 24. februara

by Ivanka Leković | 11:12:2017 | 15:25:07

U Opštini Bar realizuju se značajni infrastrukturni radovi iz oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda, po dinamičkom planu koji je zaključen sa izvođačem, “Jedinstvom” iz Užica.
 
“Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, posao je u toku i očekuje se da će do 24. februara naredne godine biti okončani svi ugovoreni radovi, vrijedni 8,3 miliona eura” - kazao je za Radio Bar i Bar Info sekretar Sekretarijata za imovinu i zastupanje, Vido Dabanović.


On je naglasio da se trenutno radi u centru grada - na Bulevaru Revolucije (preko puta Opštine), Ulici Rista Lekića, Makedonskoj ulici, u Šušanju - duž magistrale prema Zelenom pojasu, u Ulici Nikole Lekića i Omladinskoj Ulici. U Sutomoru se radi u Ulici Vuka Karadžića, Spičanskoj ulici i drugim.

Dabanović ističe da po lošem vremenu, pored izvođača, napore ulažu i stručne ekipe, i firma “Dahlem” koja vrši nadzor, kako bi se ispoštovala projektna rješenja i radovi bili izvedeni u skladu sa međunarodnim standardima i tehničkim propisima.


“Doprinos realizaciji projekata daju i građani koji blagovremeno uklanjaju vozila sa javnih površina i koriste alternativne saobraćajnice za pristup svojim objektima. Sve to zajedno, po ocjeni ovog sekretarijata, daje jednu povoljnu sliku“ - kaže on.

Dabanović podsjeća da je u septembru u Baru bila misija KfW banke, koja je ocijenila da je realizacija projekata “najuspješnija do sada koju je u Crnoj Gori finansirala KfW banka”.