Društvo

Obradović najbolji mladi biolog

by Milanka Vukosavović | 18:12:2017 | 13:47:09

OŠ “Jugoslavija” je bila domaćin 15. Opštinskog takmičenja iz biologije, na kojem su učestvovali učenici svih devetih razreda reformisane škole.
 
Prvo mjesto osvojila je Iva Obradović, učenica OŠ “Jugoslavija” (mentor Mirjana Vučinić), drugo mjesto je zauzeo učenik OŠ “Meksiko” Danilo Golubović (mentor Ramiza Joha), a treće mjesto Milica Ćorić, učenica OŠ “Jugoslavija” (mentor Mirjana Vučinić).
 
Ovo je petnaesta godina zaredom kako se održava Opštinsko takmičenje iz biologije. Organizator je Aktiv biologa Bara, a pitanja za test sastavljale su profesori Jadranka Božović, Enisa Belkić i Mirjana Vukčević, čiji učenici ne učestvuju na takmičenju, pa su sve propozicije ispoštovane.

 
“S obzirom da je po novoj reformi i programima jedan čas iz biologije u devetom razredu ukinut, Aktiv biologa Bara zadovoljan je pokazanim rezultatima učenika. Težina testova je bila slična onima koji se daju na Državnom takmičenju, a bila su uvrštena i pitanja koja se daju na PISA testiranju”, kazala nam je predsjednik Aktiva Mira Vučinić.
 
Opštinsko takmičenje biologa istovremeno je i priprema za Državno takmičenje u znanju, koje će biti održano 24. februara na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.
 
Pobjednicima takmičenja za tri prva mjesta uručene su nagrade. Organizaciju takmičenja finansijski su podržali Opština Bar, te osnovne škole “Meksiko”, “Anto Đedović”, “Blažo J. Orlandić” i “Jugoslavija”. Nagrade za autore testa i mentore biće naknadno uručene, kad Aktivu bude proslijeđena donacija  Opštine Bar.