Društvo

Cerovo proslavilo uspješnu godinu

by DAN | 18:12:2017 | 13:56:59

Kompanija “Cerovo” je organizovala novogodišnji koktel u hotelu “Sato” u Sutomoru.
 
Kompanija “Cerovo” iz Bara dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade “Iskra”, nacionalnog priznanja za filantropiju i za društveno odgovorno poslovanje. Prema riječima izvršnog direktora “Cerova” Gorana Đurovića, za kompaniju nagrada predstavlja izuzetno priznanje.
 
“Ponosni smo. Trudimo se da ulažemo u prave vrijednosti. Vjerujemo da je prava stvar ulagati u školstvo i zdravstvo. Zbog toga svi moramo prije ili kasnije otići kod ljekara. Da bismo imali ljekare, oni moraju negdje da se školuju, a da bi se školovali moramo imati ustanove. Na žalost, zub vremena oštetio je niz škola i bolnica, a mi dajemo skromni doprinos pokušavajući da učinimo ljepšim lice tih ustanovama. Uradili smo to sa četiri škole, satri vrtića, ajoš jedan je u planu”, naglasio je Đurović na novogodišnjem koktelu koji je kompanija “Cerovo” organizovala u hotelu “Sato” u Sutomoru.

 
Đurović je zahvalio partnerima u ovoj akciji, u prvom redu Javnom servisu RTV Crna Gora, kao i drugim kompanijama koje su odlučile da budu društveno odgovorne i sa kompanijom “Cerovo” dali još jedan dodatni zamah.
 
“Nakon realizovane akcije ‘Cerovo’ ima još partnera koji se sami javljaju da budu dio pula društveno odgovornih kompanija u Crnoj Gori. Samo prijateljstvom koje njegujemo godinama možemo uspjeti. To je tajna koja nas veže i vezaće nas narednih godina, to je vrijednost koju sam naslijedio od oca, i koju će, nadam se, neko naslijediti iza mene”, dodao je Đurović i najavio da će kompanija donirati 5.000 eura za renoviranje dječjeg odeljenja Opšte bolnice Bar.
 
Menadžment “Cerova” odazvao se pozivu Rotari kluba Bar koji ima ambiciju da renovira odjeljenje pedijatrije, za šta je po procjenama potrebno oko 60.000 eura, kako bi ovaj dio barske bolnice bio prijatnije mjesto za pacijente.
 
Izvršni menadžer kompanije Emin Duraković kazao je da je porodica kupaca i partnera “Cerova” u 2017. godini značajno porasla.
 
“Nadamo se da će taj trend biti nastavljen i u narednoj godini. Iza nas je prilično uspješna godina, zajedno sa vama nastavili smo trend rasta koji će dostići 30 odsto, i taj rezultat je naš zajednički uspjeh”, kazao je Duraković, obraćajući se poslovnim partnerima i kolegama.
 
Numerama klasične muzike virtouza na violini Dine Desančić i harmonici Safeta Drljana “Duo classico” je umjetnički upotpunio veče gostima, poslovnim partnerima i zaposlenima u kompaniji „Cerovo”.

 
Đurović je naglasio da kompanija „Cerovo” iza sebe ima uspješnu godinu.
 
“Uspjeh je uzročno posljedična relacija. Ako je nama dobra, dobra je i vama, i to je naša, snaga svih nas jer jedni bez drugih ne možemo. ‘Cerovo’ ne može biti uspješno bez jakih partnera, bez jakih dobavljača, i svima veliko hvala što su imali povjerenja u kompaniju ‘Cerovo’. Nadam se da vam nismo iznevjerili povjerenje. Siguran sam da će se naša porodica prijatelja širiti i ubuduće”, kazao je Đurović, naglasivši kako očekuje da će u narednom periodu Crna Gora ići uzlaznim putem, da će biti novih investicija, da će građevinarstvo kao motorna snaga svake države imati još veći zamah, te da je činjenica da će „pred vama i nama biti sve veći i veći izazovi".