Društvo

Festival vina i ukljeve, uručene nagrade za najbolje vino

by Nemanja Janković | 24:12:2017 | 17:34:16

Drugi dan “Festivala vina i ukljeve”, koji se tradicionalno održava na Virpazaru, okupio je veliki broj posjetilaca koji su po lijepom vremenu uživali u fešti za sve sladokusce.
 
Očekivano, najveće interesovanje izazvao je koncert regionalne zvijezde Dženana Lončarevića, koji je više od dva sata, nakon sjajnih nastupa FA “Rumija” i KUD-a “Sveti Jovan Vladimir”, te mini koncerta Darka Martinovića, uveseljavao više hiljada posjetilaca.

 
“Zaista sam uživao, kao i moj kompletan bend. Naravno da smo upoznati sa svim ljepotama ovog kraja, obzirom da ljeti dobar dio koncerata odradimo na primorju, ali je nastup na jednom ovakvom mjestu, prepunom istorije i tradicije, uz zaista čazbene domaćine, bio jedan od nama dražih koncerata do sada”- rekao je ekskluzivno za naš portal muzičar iz Prijepolja.
 
Nakon koncerta, uslijedio je i centralni dio drugog dana manifestacije, dodijela nagrada i priznanja za najbolja vina.

 
U kategoriji crvenih vina ovogodišnji šampion je Mladen Aligrudić iz Balabana, koji je osvojio zlatnu medalju. Zlatne medalje osvojili su i Miloš Rajković iz Bukovika, Aleksandar Vukmanović iz Utrga, Milorad Globarević iz Draževine, Ivo Đuković iz Gluhog dola i Nikola Z. Pajović iz Seoca. U ovoj kategoriji srebrne medalje osvojili su Milorad Globarević iz Draževine, Vinarija "Klisić" iz Limljana (dvije srebrne medalje), Aleksandar Vukmanović iz Utrga, Vuk Ćetković iz Beri (dvije srebrne medalje), Radovan Ljutica iz Ovtočića, Nenad Leković iz Godinja (dvije srebrne medalje), Filip Vukićević iz Beri i Arsenije Plamenac iz Boljevića.
 
U kategoriji bijelih vina, zlatna medalja pripala je Milošu Rajkoviću iz Bukovika, a srebrne Nikoli Z. Pajoviću iz Seoca i Filipu Vukićeviću iz Beri.
 
U kategoriji roze vino srebrna medalja pripala je Filipu Vukićeviću iz Beri i Milošu Rajkoviću iz Bukovika.