Društvo

Čestitke političkih partija povodom Božića

| 24:12:2017 | 21:02:09

Predsjednik OO SDP-a Bar, Dragan Vojvodić, uputio je čestitku povodom katoličkog Badnjeg dana i Božića.
 
“Povodom nastupajućih Božićnih blagdana, Nadbiskupu Barskom, svještenstvu i pripadnicima rimokatoličke vjeroispovijesti, želim srećan praznik, u želji da ga dočekate u dobrom zdravlju, veselju i radosti, na dobrobit svih građana i građanki Bara i Crne Gore, u uvjerenju da je vjerski i nacionalni suživot u Baru nešto što ima neprolaznu vrijednost, nešto što je vjekovima izdržalo probu vremena, iskušenja i ljudi, čime se Bar s pravom ponosi i što je postalo prepoznatljivo.
 
Koristim priliku da svim građanima i građankama Bara čestitam nastupajuću Novu 2018.godinu”, kaže se u saopštenju.
 
* * *
 
Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović čestitao je danas svim pripadnicima rimokatoličke vjeroispovijesti Badnji dan i Božić.
 
“Svim pripadnicima rimokatoličke vjeroisposvjesti čestitam Badnji dan i Božić. Neka ovi blagdani koji simbolišu rođenje, rode novu nadu u univerzalne vrijednosti u našem društvu. Neka posluže jačanju duha zajedništva i ukažu na potrebu solidarnosti i međusobnog poštovanja. Blagdani su dobra prilika da se podsjetimo na svoju tradiciju i dodatno ojačamo multikulturalni i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori.
 
Zato želim srećan Božić i božićne blagdane sa željom da ih provedete u zdravlju, miru i radosti", stoji u čestitki Abazovića.
 
* * *
 
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore, čestitao je danas svim pripadnicima rimokatoličke vjeroispovijesti Božić.
 
“U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, povodom katoličkog Božića, svim vjernicima želim da ovaj veliki praznik provedu u ljubavi i zajedništvu sa svojom porodicom, prijateljima, komšijama i svim dobrim ljudima.
 
U ove dane, kada vaši domovi zrače toplinom, a srca spokojnošću, podsjetimo se istinskih vrijednosti života svake ljudske jedinke, kao što su ljubav za bližnje, razumijevanje, multivjerski sklad i praštanje, koje su nam neophodne da se na najbolji i najuspješniji način suočimo sa svim što nas čeka u narednom periodu, i srećnim trenucima i nedaćama.
 
Božićni praznici su i vrijeme darivanja, a razmjena darova prilika je da se pronađe nova toplina u ljudima koji su i ranije bili pažljivi prema nama i ostvari kontakt sa svakim od njih.
 
Čvrsto uvjeren da je u svima nama duboko i trajno nastanjena potreba za prisustvom i tijesnom blizinom drugog, još jednom vam čestitam Badnji dan i Božić”, zaključuje se u čestitki Bečića.
 
* * *
 
Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, uputio je čestitku građanima rimokatoličke vjeroispovjesti, kao i barskom nadbsikupu Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Iliji Janjiću, povodom Badnjeg dana i Božića.
 
“Svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti, barskom nadbsikupu Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Iliji Janjiću kao i svima onima koji slave prema gregorijanskom kalendaru, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore, upućujem najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućeg Božića.
 
Neka nastupajući blagdani budu prilika da dodatno jačamo zajedništvo i gradimo društvo na prihvatanju, ljubavi i sreći za sve ljude bez obzira na bilo kakve razlike i pripadnosti.
 
Želim vam da Božićne praznike provedete sa najdražima, u miru, radosti i sreći”, zaključuje se u čestitki Popovića.
 
* * *
 
Predsjednica Hrvatske građanske inicijative, Marija Vučinović, u ime HGI-a i svoje lično, uputila je Božićnu čestitku svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti.
 
“Božić predstavlja blagdan kršćanske radosti, mira i obiteljskog zajedništva. Upravo je zajedništvo utemeljeno na čvrstim osnovama tolerancije, međusobnog poštivanja i razumijevanja, čemu trebamo i dalje stremiti.
 
Neka i ovaj Božić donese mir i blagostanje u vaše domove.
 
U to ime svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijedi Sretan Božić, a ujedno i svim građankama i građanima želimo Sretnu i uspješnu 2018. godinu”, kaže se u čestitki.