Društvo

Stanari zgrade spriječili vlasnika lokala da posiječe drvo

by Ivanka Leković | 26:12:2017 | 12:38:10

Sinoć su društvene mreže u Baru bile preplavljene informacijom da su stanari zgrade, koja se nalazi iza kafea “Time Out”, spriječili vlasnika novootvorenog lokala da na svoju ruku ukloni drvo koje mu je zaklanjalo radnju.

Kako smo saznali od stanara obližnje zgrade, oni su odmah reagovali, zvali Komunalno preduzeće i Komunalnu policiju, a drvo “zatrpali” čime su stigli, kako bi ga zaštitili.

Načelnik Komunalne policije Stevo Pejović kazao je Radio Baru i Bar infu da je i sam sinoć bio na licu mjesta i da se vide bušotine na njemu, te da je najvjerovatnije ubrizgan neki biljni otrov. Međutim, nemaju materijalni dokaz, strugotine niti odlomljenih grana, da podnesu krivičnu prijavu.

Mira Prentović, šeg Gradskog zelenila u Komunalnom preduzeću, nakon što je juče pregledala drvo, kazala je da će deblo premazati kalem-voskom, a mjesta gdje je bušeno obradiće zimskim tretiranjem.
 
“S proljeća ćemo prihraniti drvo, a ako se grane osuše, odradiće se oštrije orezivanje grana, kako bi oslabljeno stablo imalo snage da ponovo izbaci nove grane”, kazala je Prentović, napominjući da je sreća što veći dio žitelja Bara vodi računa o očuvanju zelenih zasada i drveća.