Društvo

Rajko Joličić 30 godina u ulozi Djeda Mraza

by Darija Marđokić | 27:12:2017 | 13:31:32

Novogodišnja čarolija za djecu počinje kada se pojavi Djeda Mraz, a čovjek koji je u Baru u ovoj prazničnoj atmosferi sinonim za tu ulogu je Rajko Joličić. Ove godine, Rajko slavi jubilej, već 30 godina oblači crveni kostim i započinje transformaciju u donosioca radosti i veselja u ovim posebnim danima.
 
Iako je igrao puno uloga u životu, Rajko ističe da mu je ova najdraža.

 
“Tih dana kada krenem kroz grad više nisam što sam, ni u svojim, ni u očima Barana, već onaj koji donosi sreću u crvenom kostimu. Djeca trče, slikaju se, ja im ispričam priču o najljepšoj bajci koja se zove ljubav i ona vjeruju u tu bajku. A žele da vjeruju i ovi stariji, samo im se ne da. Dešavalo mi se da, kad niko ne vidi, priđe neko od roditelja i kaže da mu stavim ruku na glavu i poželim sreću, pa možda upali. To je ono dijete ostalo u njima, svako voli da vjeruje u čuda“, objašnjava Rajko za Barinfo.
 
Najsrećniji je, kaže Rajko, kada vidi kako mame i tate, koje je prije 20 i više godina držao u krilu, dođu sa djecom, i nanovo proživljavaju istu onu Djeda Mrazovu magiju.

 
Rajko se u oktobru ove godine na proslavi sedamdeset godina od dolaska sestara Svetog križa u Bar i deset godina rada vrtića "Teo" našao i u ulozi oca Teodozija.
 
“Zvali su me da pred Novu godinu, za veću svotu, nastupim u jednom hotelu na Žabljaku, ali sam odbio jer su mi,  kao i uvijek, prioritet barska djeca. Naprije obiđem onu u vrtićima, a onda i u bolnici, raznim ustanovama, tu su i neke porodice koje redovno obilazim, ta se praksa ne mijenja. Očekuju me i priredbe i nastupi, biće me i dan pred najluđu noć, u subotu na trgu. Đedo Mraz je u Baru, ne ide niđe, dok svu djecu ne obiđe “, poručuje popularni Rajko Joličić.