Društvo

Dr Srzentić i Novaković čestitali pravoslavcima Božić

| 05:01:2018 | 15:04:26

Predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić i predsjednik Skupštine Opštine Radomir Novaković čestitali su najradosniji praznik - Božić - vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti.
 
* * *
 
Arhijerejski protoprezviter barski
Protojerej-stavrofor Slobodan Zeković
Bar
 
Poštovani g. Zekoviću,
 
Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, upućujem Vama, sveštenstvu, vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i svim hrišćanima koji praznuju po starom julijanskom kalendaru, najsrdačnije čestitke u ime Opštine Bar i u svoje lično ime.
 
Praznik Hristovog rođenja i ljubav kojom obiluje ovaj blagdan, kao i simbolika Božića u kome je zacrtana tolerancija prema drugima i drugačijima, podstiču nas da još više čuvamo slogu, poštovanje i međusobno uvažavanje koji su duboko utkani u tradiciju našeg grada.
 
Uz želju da praznične dаnе prоvеdеtе u zdravlju, duhоvnоm miru i pоrоdičnој srеći i da Nova 2018. godina bude godina blagostanja i uspjeha, čestitam Vam Božić.
  
Hristos se rodi!
 
S poštovanjem,
predsjednik
dr Zoran Srzentić
 
* * *
 
Arhijerejskom namjesniku i parohu barskom
g-dinu Slobodanu Zekoviću
Bar
 
Poštovani gdine Zekoviću,
 
Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, u ime Skupštine opštine Bar i svoje ime, Vama, sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti upućujem najiskrenije želje da Badnje veče i dane Božića provedete u dobrom zdravlju, lijepom raspoloženju sa puno duhovne radosti.
 
Neka radost Božića ispuni naše domove mirom i blagostanjem, donese mnogo lične i porodične sreće i uspjeha u radu, i podstakne nas da nastavimo da njegujemo razumijevanje i toleranciju i pružimo pomoć onima kojima je to potrebno.
 
Hristos se rodi.
 
S poštovanjem,
predsjednik,
Radomir Novaković