Društvo

I političke partije čestitale Božić

| 06:01:2018 | 17:09:59

U redakciju Radio Bara i Bar Infa stigli su mejlovi u kojima predstavnici političkih partija u Crnoj Gori čestitaju Božić pravoslavnim vjernicima u Baru – emitujemo ih po redosljedu prispijeća.
 

***
 
Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative:  
 

“U ime Hrvatske građanske inicijative i u svoje osobno ime, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijedi upućujem iskrene čestitke povodom predstojećih blagdana. Želim da Božićne blagdane provedete u zdravlju, miru i obiteljskoj sreći”.
 
***
 
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
 
“U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori čestitam Badnji dan i Božić sa željom da im ovi blagi dani u kuće unesu zdravlje, mir, blagoslov i porodičnu radost. 
 
Na ovaj veliki praznik pred našim očima se ispunjava sve ono što tokom cijele godine priželjkujemo: obnavljaju se porodične zajednice i odnosi u njima, čemu u prilog govore okupljanja čitavih porodica oko Badnjaka u dane praznika, dolasci čak i onih koji su u potrazi za boljim životom otišli u daleki svijet, zatim nastojanje, primjetno kod svih nas, da mislimo na svakog člana porodice, da svakom iskažemo ljubav poklonima čija vrijednost nije važna, jer je Božić i vrijeme darivanja, da praštajući drugima oprostimo i sebi, jer je Božić i vrijeme praštanja, da svakom čestitamo, jer je Božić praznik dobrih želja i dobrote u svakom od nas.
 
Obnavljanje oslabljenih veza ne dešava se samo na nivoima porodica svakog od nas, već i na širem, društvenom planu. Nalaganje Badnjaka svjedoči o u svima nama prisutnoj želji da zajedno sa prijateljima, komšijama, sugrađanima, svim građanima kročimo u novi dan, u novu godinu i da u toj atmosferi zajedništva pružimo osjećaj sigurnosti i zaštićenosti i sebi i drugima i da pokažemo da pripadamo jedni drugima. 
 
Sa željom da tu potrebu za zajedništvom sačuvamo u svim dolazećim danima i da saznanje do kojeg, ako ne prije, dolazimo u vrijeme Božićnih praznika - da jedni od drugih bližih nemamo - pronesemo u mislima i srcima kroz svaki dan, još jednom, srdačno, čestitam vam Badnji dan i Božić”.
 
***
 
Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije:
 
“Svim građanima i građankama pravoslavne vjeroispovijesti, vjernicima i svještenstvu pravoslavne crkve, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore, upućujem najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućih Božićnih praznika.
 
Neka nas božićni dani podsjete na zajedničke vrijednosti oko kojih se svi okupljamo, sloboda, mir i ljubav među ljudima, bez obzira na bilo kakve razlike. Svako od nas mora naći još više snage da zajednički radimo i gradimo društvo koje će istinski baštiniti takve vrijednosti.
 
Želim vam da Božićne praznike provedete sa najdražima, u miru, radosti i sreći”.
 
***
 
Predsjednik SDP Crne Gore Ranko Krivokapić:

“Neka ovaj uzvišeni praznik bude svima povod za više sloge, međusobnog razumijevanja, praštanja i vjere u univerzalne vrijednosti.

Samo tako ćemo moći graditi mostove povjerenja i prevladavati podjele, stvarajući humano i solidarno društvo i zajednicu koje će jednako pripadati svima. Neka nam nova godina da više snage da se okupimo, zaboravimo na nesuglasice, neka nam zajedništvo, a ne zavade, bude ideja koja će nas voditi kroz sva životna iskušenja.

Svima vama koji slavite Božić, u svoje i u ime SDP, želim dobro zdravlje, mir, ličnu i porodičnu sreću“