Društvo

Svuda otpočela škola, osim u OŠ Srbija

by Milanka Vukosavović | 22:01:2018 | 12:26:33

Osim u OŠ “Srbija” u Starom Baru, nastava u drugom polugođu je u svim barskim osnovnim i srednjim školama otpočela na vrijeme i po planiranom rasporedu.
 
“Zbog nestanka struje, školu ‘Srbija’ u Starom Baru nije bilo moguće zagrijati, pa je nastava otkazana i za prvu i za drugu smjenu”, kazao je Radio Baru i Bar Infu direktor Josip Ćinćur.
 
U međuvremenu, struja je dolazila, pa ponovo nestajala. Riječ je o problemu na elektromreži, koji se na području Podgrada, gdje je škola locirana, često ponavlja i za koji je direktor ove obrazovne ustanove dobio uvjeravanja da će brzo biti riješen.
 
U ostalim barskim školama nastava je počela na vrijeme. Direktor škole “Jugoslavija” Biljana Vukmanović kaže da su svi uslovi za normalno odvijanje nastave ispunjeni i da časovi ni danas, prvog dana drugog polugodišta, nisu skraćivani.
 
Isto je i u školama “Blažo Jokov Orlandić” i “Meksiko” potvrdili su nam vd.d direktor Mustafa Peročević i direktorica Elda Džanković Ibrahimović, a direktor škole “Jovan Tomašević” sa Virpazara Miodrag Šćepanović kazao je da su tokom raspusta urađene sitne popravke i da redovni nastavni proces ništa ne remeti.
 
Današnji, prvi dan drugog polugođa je i prvi dan trećeg klasifikacionog perioda za ovu školsku godinu.
 
Četvrti klasifikacioni period počeće u ponedjeljak, 2. aprila i trajati do srijede, 13. juna, kada je kalendarom Ministarstva prosvjete propisan kraj 2018. školske godine. Za učenike završnog razreda osnovnih i srednjih škola nastava će biti završena 18. maja ove godine.