Društvo

Jadranska magistrala tek čeka završni sloj

by Vjera Knežević Vučićević | 30:01:2018 | 15:47:36

Radovi na uređenju putne infrastrukture u nekoliko naselja u Baru su u punom jeku.
 
Sekretar Sekretarijata za investicije i imovinu Vido Dabanović podsjeća da je na Jadranskoj magistrali na ulasku u Baru izvršeno privremeno uređenje terena tj. asfaltiranje Jadranske magistrale u dužini od 550 metara.
 
“Slijedi tzv. ‘grebanje’ asfalta i postavljanje završnog sloja na cijeloj širini jedne saobraćajne trake. Važno je napomenuti da sva privremena rješenja (višeslojna nasipanja ulica, uključujući i ovo privremeno izvedeno asfaltiranje) ne terete dodatno budžet Opštine Bar, kao i da će saobraćajnica nakon završetka radova koji su utvrđeni ugovorom i uslovima izdatim od strane nadležnog organa, biti završena po  standardima i bezbjedna za nesmetano odvijanje saobraćaja” - ističe Dabanović.
 
I na prostoru MZ Sutomore počeli su radovi na asfaltiranju ulica, gdje je postavljena hidrotehnička instalacija (ul. Save Kovačevića, Spičanska i one koje koje gravitiraju OŠ “Kekec”).
 
Radove izvodi preduzeće “Putevi” iz Užica, koje je prethodnih dana izvršilo pripremu podloge za postavljanje asfaltnog zastora.
 
“Podsjećamo sugrađane da su u toku i radovi na asfaltiranju saobraćajnice u naseljima Bjeliši IV, Bjeliši III i Polje, pa ih molimo za dodatnu opreznost” - upozorava Dabanović.