Društvo

Uskoro rješenje za problem klizišta u Šušanju

by Vjera Knežević Vučićević | 31:01:2018 | 18:50:35

Glavni inspektor za puteve Ednan Abdić saopštio je da će u toku sjutrašnjeg dana ili najkasnije u petak biti donešeno rješenje kojim će naložiti što je potrebno uraditi da se obezbijedi saobraćajnica na magistralnom putu koji od naselja Šušanj vodi ka Sutomoru.
 
Juče je u dijelu Zelenog pojasa ispod magistrale pokrenuto klizište koje je uzrokovalo pad bora i oštećenje kolovoza. Pretpostavlja se da su uzrok radovi na izgradnji hotela “Skaj development” (Sky Development) koje izvodi preduzeće “Rašketić”.
 
“Rješenje će biti donešeno sjutra ili u petak, ali su izvođaču i investitoru date smjernice  i naložene mjere u smislu privremene i stalne stabilizacije terena”, kazao je Abdić.
 
Komunalna inspekcija je u utorak na toj dionici zaustavila gradnju sve dok saobraćaj koji se odvijao naizmjenično jednom trakom, nije normalizovan.
 
Inspektori su prema riječima načelnika Komunalne policije Steva Pejovića, još u novembru po prijavi građana koji su upozoravali da se zemljište između kolovoza i mora kruni, nadzirali gradilište.
 
Izvođač radova “Rašketić” je dostavio na uvid rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma, kojim je investitoru u maju 2017. godine izdata građevinska dozvola za objekat- hotel. Izvođač je na uvid dostavio i glavni projekat i projekat konstrukcije.