Društvo

Normalizovan željeznički saobraćaj

| 03:02:2018 | 20:26:44

Nakon nekoliko sati blokade, zbog odrona na pruzi Podgorica- Kolašin, saobraćaj je normalizovan, potvrđeno je iz ŽPCG.
 
Jutros u 6 sati u stanici Trebešica kod Kolašina odronilo se na prugu preko 7 kubika zemlje, kamena i raznog materijala. Odmah nakon dojave, ekipe za održavanje željezničke infrastrukture i drugostepena komisija za isljeđenje vanrednog događaja su izašle na mjesto događaja i pristupile otklanjanju materijala sa kolosjeka.
 
Zbog ovako loših vremenskih uslova ŽICG je, zbog bezbjednosti željezničkog saobraćaja, na više dionica pruga u CG uvela “lagane vožnje”.
 
Kako je saopšteno iz ŽPCG, ovaj odron je izazvao prekid željezničkog saobraćaja i to: međunarodnog voza br. 433 koji saobraća na relaciji Beograd-Bar i lokalnog voza br. 6101 iz Bijelog Polja ka Baru, koji su zaustavljeni u Kolašinu, kao i lokalnog voza br. 6100 koji saobraća na liniji Bar-Bijelo Polje. 
 
Željeznički prevoz Crne Gore je reagovao angažujući autobuse za prevoz putnika. Za putnike koji su jutros krenuli iz Bara organizovan je prevoz autobusom do Kolašina. Takođe, dva autobusa su stigla u Kolašin koji su preuzeli putnike iz međunarodnog i lokalnog voza koji će ih prevesti do Podgorice, odnosno, do Bara.