Društvo

Inicijalni skup Prave Crne Gore u Baru

| 05:02:2018 | 10:54:28

Predsjednik Osnivačkog odbora partije Prava Crna Gora Marko Milačić juče je sa saradnicima obišao Bar sa ciljem formiranja inicijativnog odbora u tom gradu.
 
Partija je održala i skup u Dvorcu kralja Nikole. 
 
„Ideja nam je da obiđemo čitavu Crnu Goru, jer nam je motiv ogroman, da stvorimo jednu od najorganizovanijih političkih partija u Crnoj Gori, koja će dostojno nositi ime Petrovića, Marka Miljanova i naših slavnih predaka“, rekao je Milačić, navodeći da u Crnoj Gori nema dovoljno osjećaja za takvu vrstu nasljedstva slavnih predaka, koja bi bila prenešena potomcima.
 
On je naglasio da je potrebno da mladi ljudi u politici ponude jasan stav o svim važnim nacionalnim pitanjima, i dodao da je pošten odnos prema svima preduslov pune demokratizacije društva: „Moramo da ponudimo pošten odnos prema svima, prema manjinama, prema većinskom pravoslavnom stanovništvu, dakle, odnos koji će poštovati svakoga na bazi univerzalnih, ljudskih principa“.
 
U sklopu obilaska Bara, tim Prave Crne Gore posjetio je crmničko selo Brijege, u kojem ih je dočekao domaćin Predrag Marković, a posjetili su i porodicu Jovana Raičevića iz Dobre Vode.