Društvo

Infrastrukturni projekti u punom jeku

| 05:02:2018 | 14:34:00

Iz Opštine Bar su se oglasili saopštenjem u kome se sumiraju i najavljuju veliki infrastrukturni radovi.
 
Veliki radovi u mjesnim zajednicama Bar II i Bar III na projektima u vodosnabdijevanju i tretmanu otpadnih voda, koje smo najavili početkom oktobra, uspješno se privode kraju. Pojekat koji je započeo 2016. godine na teritoriji cijele opštine Bar ušao je u završnu fazu. U Polju je završen kapitalni infrastrukturni projekat - kanalizacioni kolektor u dužini od 3.721m, Tabijskom i Ulicom učitelja Blagoja Markovića u vrijednosti od 724.896,54 eura. U rekordnom roku su postavljene kanalizacione cijevi i urađeno je 120 šahti, što je dovoljno za priključak oko 175 domaćinstava u prvoj fazi. Paralelno sa izgradnjom kanalizacionog kolektora izvršena je sanacija Ulice učiteljice Anke Asanović u dužini od 700m, vrijednosti 40.000 eura.
 
Uporedo sa radovima u mjesnoj zajednici Bar II, radovi na vodovodnoj mreži i kanalizacionom kolektoru su izvođeni i u mjesnoj zajednici Bar III. U narednih nekoliko dana u Ulici Jelene Anžujske očekuje se završetak radova na kanalizacionoj mreži u dužini od 560m i 50 priključaka, a nakon toga i asfaltiranje tog putnog pravca u punom profilu.
 
U narednim danima, u zavisnosti od vremenskih prilika, očekuje se početak radova na asfaltiranju Beogradske ulice u punom profilu, od marketa “Laković“ do “Bar marketa“. Sa radovima će se nastaviti i u Ulici Petra Vojvodića.
 
Projekat tretmana otpadnih voda je dobio visoku ocjenu kao najbolji koji je realizovan u Crnoj Gori, a finansiran iz sredstava KfW banke. Važno je napomenuti da će svi predviđeni poslovi  biti završeni i prije planiranih rokova.
 
Uz zadovovoljstvo koje izražavamo završetkom ovih radova, kao kapitalni projekat možemo najaviti rješavanje pitanja vodosnabdijevanja naselja Sveti Ivan. U planu je izgradnja rezervoara na koti od 60m nadmorske visine, kapaciteta 500m3 kojim će biti riješen višegodišnji problem vodosnabdijevanja ovog naselja, a imaće pozitivne efekte i na Donje Zaljevo, Čelugu i Polje.