Društvo

Jubilarna godina OŠ Srbija počela maskenbalom

| 17:02:2018 | 18:00:31

Maskenbalom u OŠ Srbija je otpočela godina obilježavanja  jubileja – 140 godina postojanja ove obrazovne ustanove.
 
“Slijediće manifestacija za manifestacijom. Ova je bila školskog karaktera, dok će naredne izaći iz okvira škole i održavaće se na području opštine”, istakao je direktor škole “Srbija” Josip Ćinćur.
 

“Iz škole sa održanog maskenbala stižu poruke ljubavi. Ljubav je bila u maskama, igrokazima, stihovima, pjesmama, igri, plesu, ritmici učenika od prvog do devetog razreda. Podsjetili su se učenici Antonija i Kleopatre, Sulejmana Veličanstvenog i Hurem, Jozefine i Napoleona, Mikija i Mini... Posebna poruka ljubavi i podrške upućena je osobama oštećenog sluha – učenici osmog i devetog razreda, članovi ritmičke sekcije, koji su naučili jezik gestova, prenijeli su osobama oštećenog sluha pjesmu Željka Joksimovića ‘Nije ljubav stvar’”, kažu iz OŠ “Srbija”. 
 

Žiri od četiri člana, sastavljen od nastavnika škole, za svaki od tri ciklusa, izabrao je najromantičniju masku, najbolju koreografiju, te najbolju, najkreativniju, najveseliju, najsimpatičniju, najoriginalniju masku. Nagrađeni učenici su dobili diplome i priznanje za svoj rad.