Društvo

Humanitarno Veče lijepe riječi SEUŠ

by Silvija Vukelić | 21:02:2018 | 12:09:15

Kišno barsko veče uljepšali su sinoć učenici Srednje ekonomsko ugostiteljske škole bogatim umjetničkim programom u sali dvorca kralja Nikole.
 
“Veče lijepe riječi” koju škola organizuje osmu godinu zaredom, i ovog puta je imalo humanitarni karakter. Posjetioci su bili u prilici da učestvuju u humanitarnoj akciji za pomoć porodici Mašanović, čija je kuća nedavno izgorjela u požaru.

 
“Učenici naše škole uvijek su tu da pruže ruku solidarnosti i pomoć onima kojima je potrebno. Okupljeni u brojnim sekcijama večeras su pokazali svoje znanje i umijeće. Drago nam je da je i publika došla u velikom broju i lijepo reagovala“ kazala je prof. Mirjana Savićević.
 
Članovi dramskog studija “Entuzijasti” kroz dramu “Egoisti” koju je napisala učenica trećeg razreda SEUŠ Martina Bulatović , htjeli su, kako kaže prof. Savićević , da pokažu kako se na televiziji, ali i u svakodnevnom životu, često stavlja akcenat na nebitne stvari. Kroz komad "Pazi snima se" željeli su da ukažu o opasnostima na internetu i vršnjačkom nasilju. “Entuzijasti” su izveli i popularne skečeve iz humorističke serije “ Andrija i Anđelka”.

 
Faruk Husović jedan od voditelja programa i glumac, zadovoljan je reakcijama publike.
“Najdraže mi je što je publika fino reagovala. Zapravo, sve ovo i radim da bi nekome izmamio osmijeh i prenio neke lijepe i korisne poruke“, kazao je on.
 
“Predstava je bila odlična isto tako i publika. Namjera nam je bila da kroz humor i satiru prikažemo aktuelne teme.Vjerujem da smo u tome uspjeli. Veče je takođe imalo i humanitarni karakter. Drago nam je da je pomoć otišla u prave ruke“, kazala je Milica Pavlović učenica drugog razreda.

 
Pored dramskih segmenata publika je takođe uživala u pjesmama, recitacijama, igri... pa je opšti utisak da su i ovog puta, i učenici i profesori koji su ih pripremali, bili na visini zadatka.