Društvo

Izabrano rukovodstvo SD BAR, intenzivirane izborne aktivnosti

by Darija Marđokić | 23:02:2018 | 11:47:50

Na drugoj sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bar, koja je sinoć održana u Sali SO Bar, za predsjednika OO SD Bar jednoglasno je reizabran dosadašnji predsjednik Mićo Orlandić.
 
Na sjednici je takođe odlučeno da će funkciju potpredsjednika OO SD Bar u narednom periodu obavljati Nedeljko Lale Čović, Bećir Berjašević, Simeun Dragaš i Marina Trceta, dok je za sekretara OO SD Bar izabran Zoran Pajović.

 

Na sjednici je izabrano i predsjedništvo Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bara, koje pored predsjednika, potpredsjednika i sekretara, čini još 20 članova - Danilo Orlandić, Branislav Nenezić, Slađana Živanović, Mustafa Peročević, Stefan Šušter, Stevo Pejović, Aleksandra Nikezić - Grabež, David Perčobić, Dragan Radulović, Amir Muslić, Ivo Perajković, Slavica Adžić, Osman Đokić, Milena Đonović, Aleksandra Masoničić, Nikola Đurović, Jelena Vučeraković, Budimir Vukić, Drago Drobnjak, Ivan Pekić i Savo Pavlović.
 
Osim toga, usvojena je i Odluka o formiranju Opštinskog izbornog štaba za lokalne izbore 2018. godine, kojeg čine članovi OO SD Bar, funkcioneri i starješine organa lokalne samouprave, odbornici i državni funkcioneri iz Opštinske organizacije Socijaldemokrata, a koje broji 80 članova.

 
Novoizabrani sekretar OO SD Bar, Zoran Pajović, kazao je da ova partija na današnji dan ima preko 1200 članova, te da taj broj svakodnevno raste.
 
“Ovoliki broj članova, koji se svakodnevno uvećava, garancija je odličnog izbornog rezultata Socijaldemokrata na predstojećim lokalnim izborima u Baru. Sasvim sam siguran da će se odlični izborni rezultati Socijaldemokrata, a najskoriji je postignut u Ulcinju, reflektovati i u Baru. S obzirom na izuzetan trend rasta podrške našoj partiji širom Crne Gore, očigledno je da smo mi partija budućnosti, a taj epitet ćemo sigurno opravdati i u Baru“, poručio je Pajović.
 
Predsjednik OO SD Bar, Mićo Orlandić, istakao je da su poslije dvije godine mukotrpnog rada uspjeli da formiraju partiju u Baru i Crnoj Gori, koja iz izbora u izbore zavrijeđuje sve veću podršku naroda. On je podsjetio na uspjeh koji su Socijaldemokrate ostvarile na posljednjim lokalnim izborima u Ulcinju, na kojima su, u poređenju sa parlamentarnim izborima 2016. godine, poboljšali izborni rezultat za 120%.

 
“Na svim dosadašnjim lokalnim izborima afirmisali smo i znatno poboljšali izborni rezultat sa parlamentarnih izbora, na koji način smo zavrijedili poziciju koju imamo na današnji dan. A to je pozicija najbrže rastuće političke partije u Crnoj Gori, koja je na svim lokalnim izborima na kojima je učestvovala uspjela da zavrijedi parlamentarni status, udvostručavajući ionako dobar rezultat sa parlamentarnih izbora. Dakle, Socijaldemokrate imaju kapacitete, jako dobre ljude, najbolju politiku koja je bezuslovno orijentisana prema našoj kući Crnoj Gori, tako da sam siguran da nas očekuje još jedan izborni uspjeh postignut na častan, pošten i ljudski način. Sa novim rukovodstvom koje smo večeras izabrali stvorili smo sve preduslove da potvrdimo našu poziciju na političkom nebu Bara i čitave Crne Gore“, istakao je Orlandić.
 
Članovima OO SD Bar obratili su se i svi potpredsjednici, koji su se zahvalili na ukazanom povjerenju i obećali kako će se truditi da Socijaldemokrate ostvare što bolje rezultate na narednim izborima.