Društvo

Agrobudžet predstavljen i u Baru

| 24:02:2018 | 14:30:12

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja su održali prezentacije Agrobudžeta za 2018. godinu za poljoprivredne proizvođače u Baru, ali i u još tri opštine – Ulcinju, Plavu i Gusinju.
 
Upoznali su prisutne sa mjerama podrške, uslovima za dobijanje premija, mogućnostima bespovratne podrške investicijama kroz javne pozive, zatim kriterijumima i uslovima koje treba da ispune kako bi ostvarili pravo na podršku i potrebnoj dokumentaciji za pojedine vrste podrške. Akcenat je bio i na novim mjerama i novinama u Agrobudžetu, kreiranim na bazi prijedloga poljoprivrednika i iskustava iz ranijih godina.
 
Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Bar i Ulcinj su informisani i o svim mogućnostima i uslovima za dobijanje podrške. Najveći broj pitanja, koje su prisutni postavljali tokom diskusije, odnosio se na podršku maslinarstvu, kao i mogućnost podrške za rješavanje pitanja navodnjavanja.
 
Poljoprivrednicima je sugerisano da razmišljaju o projektima koje će kandidovati za bespovratnu podršku kroz IPARD program, a okviru kojeg će uskoro biti raspisan prvi javni poziv.