Društvo

Gimnazija i Ekonomska danas bez nastave jer nema grijanja

by Ivanka Leković | 27:02:2018 | 11:11:16

U barskoj Gimnaziji jutros su održana samo prva dva časa, a zatim su učenici pušteni kućama, jer je mali broj njih došao na nastavu zbog snijega koji je padao u svim djelovima opštine.

Kako saznaju Radio Bar i Bar Info, Ekonomsko-ugostiteljska škola danas neće raditi.

Posljednjih desetak dana ove dvije srednje škole, koje koriste istu zgradu, imale su problema sa grijanjem.

Škola se, naime, grije na plin koji se nabavljao tako što se resornom Ministarstvu prosvjete javljalo da su rezerve pri kraju, a oni bi odobravali dalju nabavku.


Ovoga puta, međutim, nije bilo tako. Direktorka Gimnazije Marija Đonović kazala je Radio Baru i Bar infu da su se obratili povodom ovog problema na vrijeme, ali je došlo do zastoja u isporuci plina.
 
Ona ističe da je u stalnom kontaktu sa Ministarstvom, te da je najavljeno da će plin stići danas popodne i da bi nastava trebalo da bude redovna od sjutra.

Od prošle nedjelje plina je bilo samo za prva dva školska časa, što za prvu smjenu, odnosno učenike Gimnazije, nije predstavljao veliki problem, jer su i temperature bile više. Teže je bilo učenicima Ekonomsko-ugostiteljske škole, pa se u ovoj obrazovnoj ustanovi nekoliko dana držalo samo po četiri časa.