Društvo

Osim Koruhnjine, Barana nema među najboljima

by Milanka Vukosavović | 05:03:2018 | 18:10:12

Učenica škole “Anto Đedović” Anja Koruhnjina osvojila je treće mjesto na Državnom takmičenju u znanju iz biologije i jedina je nagrađena u kategoriji osnovnih i srednjih škola iz grupe prirodnih predmeta sa područja Bara.

Na Ekonomskom fakultetu u Podgorici,  24. i 25. februara je održano Državno takmičenje u znanju za učenike osnovnih i srednjih škola. To je bila prilika da se najbolji osnovnoškolci i srednjoškolci iz Crne Gore istaknu u znanju iz prirodne grupe predmeta, istorije, geografije i stranih jezika. Barski učenici, na žalost, ove godine nisu pokazali zavidne rezultate, niti ostvarili značajniji uspjeh, barem kada je riječ o predmetima iz prirodne grupe, istorije i geografije.

Rezultati takmičenja za strane jezike još nisu objavljeni, jer su usmeni dio ispita učenici radili proteklog vikenda. Potrebno je da Ispitni centar Crne Gore, organizator takmičenja, provjeri prigovore i saopšti zvanične rezultate.

Jedinu nagradu iz prirodne grupe predmeta, kako na nivou osnovnih, tako i srednjih škola Bara, ove godine osvojila je učenica škole “Anto Đedović” Anja Koruhnjina, koja je zauzela treće mjesto iz biologije. Mentor Anje Koruhnjine je profesor Dragana Vukčević.

Barski osnovci, godinama unazad, navikli su nas na značajnije rezultate. Gotovo redovno oni su se vraćali sa odličjima iz bilogije, matematike, hemije... Ove godine takav uspjeh je izostao, a taj trend je još gori kada su u pitanju srednje škole Bara, gdje osim iz Gimnazije “Niko Rolović”, a i iz nje u minimalnom procentu, na najvećem Državnom takmičenju gotovo da i nema drugih predstavnika.

Nadajmo se da će slab skor barskih učenika poboljšati rezultati iz stranih jezika, o čemu će biti riječi kada budu zvanično objavljeni.