Društvo

Početak radova na vodi za Zaljevo i Polje u aprilu

| 06:03:2018 | 13:03:13

Iz Opštine Bar je danas medijima proslijeđeno saopštenje, vezano za vodosnabdijevanje naselja Zaljevo, Polje, Sv. Ivan i Mala Volujica. Prenosimo ga integralno.
 
“Izgradnja sistema vodosnabdijevanja za naselja Zaljevo, Polje, Sv. Ivan i Mala Volujica prioritetni je projekat čije rješavanje počinje, kako je i bilo izborno obećanje naše Partije. Početak radova očekuje se u toku aprila mjeseca nakon revizije projektne dokumentacije. Ukupna vrijednost investicije je više od 960.000€, a realizovaće se iz kreditnih sredstava kfW banke i sredstava budžeta Opštine Bar. U planu je izgradnja rezervoara na koti od 60m nadmorske visine, kapaciteta 500m3, vrijednosti preko 450.000€. Bice izgrađen i priključak na Regionalni vodovod, cjevovod i pristupni put ukupne vrijednosti više od 500.000€.
 
Realizacijom ovog projekta, biće riješen višegodišnji problem vodosnabdijevanja stanovništva ovog dijela barske opštine, koji smo prepoznali i potrudili se da ga realizujemo u obećanom roku. U cilju skorijeg regulisanja pitanja vodosnabdijevanja, sredstva kfW banke koja su bila opredijeljena za izgradnju sistema za prečiščavanje otpadnih voda na Volujici, preusmjerena su za izgradnju vodovodnog sistema za naselja Sveti Ivan, Zaljevo, Polje i Mala Volujica.
 
Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić u julu 2017. godine građanima je dao obećanje da će problem sa vodosnabdijevanjem naselja Sveti Ivan biti riješen u roku od 12 do 18 mjeseci. Ovaj, kao i drugi projekti koji su u fazi realizacije ili su već završeni na teritoriji barske opštine.”