Društvo

Goran Đurović iz Cerova preduzetnik godine

| 09:03:2018 | 11:12:19

Asocijacija menadžera Crne Gore je i ove godine izabrala najuspješnije menadžere i preduzetnike Crne Gore za 2017. godinu u 10 kategorija, a za preduzetnika godine izabran je Baranin Goran Đurović, izvršni direktor kompanije “Cerovo”.
 
Od pristiglih preko 250 nominacija prihvaćeno je 70 kandidatura, a Upravni odbor je na sinoćnoj sjednici usvojio prijedlog stručnog žirija za deset laureata.
 
U kategoriji Menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima izabran je Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije “Voli Trade”. Najbolja u kategoriji srednjih preduzeća je Mirjana Mijušković, izvršna direktorica “Glosarija”. U kategoriji malih preduzeća izabran je Radovan Radulović, izvršni direktor “Montenomaks Control & Logistics”.
 
Menadžer godine u mikro preduzećima za 2017. godinu je Xhemal Ravja, izvršni direktor “V.U. Veterinum”, a za mladog menadžera godine proglašen je Miloš Golubović,  izvršni direktor “Veletexa”. U kategoriji preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države izabran je Slobodan Stanišić, izvršni direktor Radio difuznog centra. Titula najuspješnijeg menadžera u državnim i javnim institucijama pripala je Miomiru M. Mugoši, direktoru Poreske uprave Crne Gore, a nagrada za životno djelo dr Miodragu Gomilanoviću. Od pristiglih nominacija u kategoriji Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera izabran je Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (UDG).
 
U žiriju su bili predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Savjeta stranih investitora Crne Gore, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo – fAKT, Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada za najuspješnije menadžere i preduzetnike.