Društvo

Spriječen krivolov na Skadarskom jezeru

| 13:03:2018 | 12:05:35

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero je, u saradnji sa granično-pomorskom policijom, spriječila krivolov ostima i drugim nezakonitim sredstvima na prostoru parka tokom vikenda.
 
“Služba zaštite je zaplijenila i privremeno oduzela nelegalna sredstva koja negativno utiču na biljni i životinjski svijet ovog akvatorijuma: četiri komada osti, tri plinske lampe, tri plinske boce, električnu lampu, električni pretvarač, akumulator i vanbrodski motor” - saopštio je direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović.
 
Osobe koje su uhvaćene u krivolovu će biti procesuirane nadležnim državnim organima.
 
U saopštenju se podsjeća da su i 14. januara u reonu Koraćice oduzeti osti, plinska lampa i plinska boca, dok je 18. januara spriječen nezakonit ribolov građenjem. Početkom februara, navode, oduzeto je oko 40 ribolovnih mreža u reonu Krnjice i Vaškauta, 20. februara, u reonu Blace 30 ribolovnih mreža, te 22. februara  plinska lampa i osti u reonu Pantovac.
 
Od posebnog je značaja saradnja sa pripadnicima granično-pomorske policije, članovima ribarskih udruženja, volonterima i mještanima - naveli su oni. Apelovali su na odgovorne građane da prijave nelegalne aktivnosti na dežurni telefon 067 310 454.