Društvo

TO Bar na Sajmu turizma u Berlinu

| 13:03:2018 | 15:15:23

Turistička organizacija Bar je, u saradnji sa NTO CG, LTO Budve, Tivta, Herceg Novog, Kotora, Ulcinja, Podgorice i turističkom privredom, predstavila ponudu barske opštine na najvećoj turističkoj berzi u EvropiITB”, koja se održala u Berlinu od 7. do 11. marta.
 
Na „ITB“ je bilo prisutno preko 10.000 izlagača iz 187 zemalja i preko 120.000 posjetilaca.
 
„Predstavnicima turističkih agencija i turoperatora, kao i brojnim individualcima pružili smo informacije o turističkoj ponudi naše opštine. Dijelili smo novi reklamni materijal TO Bar, a najveće interesovanje je vladalo za novi katalog ’Dobrodošli na dvije čarobne obale’, u kome se nalaze podaci o turističkim mjestima opštine, kulturi, atrakcijama i legendama, o aktivnom odmoru itd, kao i za katalog smještaja. Njemački turisti, osim uživanja na prelijepim plažama, svoj odmor žele upotpuniti obilaskom kulturno-istorijskih spomenika, a Bar ih ima preko 30, od kojih je najznačajniji Stari Bar. Posjetiocima našeg štanda smo predstavili novu panoramsku rutu ’Između dvije čarobne obale’, dugu 115 km, sa 8 vidikovaca u atraktivnom zaleđu opštine, sa kojih se pruža impresivan pogled na prirodne ljepote, znamenitosti i atrakcije razuđenih obala. Interesovanje je vladalo i za jedinstvenu ponudu na području Skadarskog jezera, gdje se osim krstarenja, mogu upražnjavati i druge aktivnosti: pješačenje, kajakarenje, biciklizam, posmatranje ptica, a takođe posjetiti vinski podrumi i uživati u vinu i domaćim specijalitetima”, ističe se u dopisu TO Bar medijima.
 
Iz barske opštine na sajmu su od hotelijera bili prisutni i HTP „Trend Korali“ i hotel „Kalamper“, koji su održali brojne sastanke sa partnerima i potpisali ugovore za tekuću godinu.
 
Kako ističu u TO Bar, nastup na „ITB“ je od izuzetnog značaja, s obzirom da je njemačko tržište jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, barsku opštinu je u 2017. godini posjetilo 3.489 turista iz Njemačke, što je 10,62% više nego u 2016. godini.


Turistička organizacija Bar je 9. marta ugostila studijsku grupu turoperatora iz Kine, koji su pod okriljem Nacionalne turističke organizacije boravili u Crnoj Gori od 8. do 11. marta.
 
„Posjetili su Stari Bar i Staru maslinu. Gosti su izrazili veliko interesovanje za kulturno-istorijskim nasljeđem našeg grada, za svakim vidom aktivnog odmora, kao i za hotelski i privatni smještaj, a posebnu pažnju im je privukla Stara maslina i legende vezane za nju. Na pijaci u Starom Baru su se upoznali sa organskim proizvodima našeg podneblja. TO Bar je poklonila reklamno-propagadni materijal. S obzirom na to da preko 200 miliona kineza godišnje putuje po svijetu, smatramo da je ova posjeta bila od izuzetnog značaja, kako bi se upoznali sa ljepotama i atrakcijama našeg podneblja i privukli pažnju azijskog tržišta.