Društvo

VIDEO: Uspjeh OŠ Anto Đedović na državnom takmičenju

by Vesna Šoškić/Nemanja Janković, kamera i montaža Adi Karađuzović | 14:03:2018 | 18:15:10

Na državnom takmičenju u znanju učenika osnovnih i srednjih u Podgorici, dvije nagrade stigle su u OŠ "Anto Đedović" u Baru. Treće mjesto iz biologije osvojila je Anja Kornjuhina, a iz italijanskog jezika, takođe treću nagradu, Amina Bahović.
 
Anja Kornjuhina, učenica IX-1 OŠ “Anto Đedović” i Amina Bahović iz IX-2, jedine su iz Bara osvojile nagrade na državnom takmičenju u znanju. Dobri rezultati tradicija su ove škole, posebno kada je riječ o biologiji.

 
“Prvi put sam osvojila ovakvu nagradu. To je veliki uspjeh za mene. Zahvajujem mom mentoru i mojoj porodici koji su me podržali u svemu”, kazala je Anja Kornjuhina.
 
Mentorka Anje Kornjuhine bila je profesorica Dragana Vukčević.
 
“Ovo je značajan uspjeh za biologe Bara, koji godinama bilježe sjajne rezultate, ali prvi put su dva priznanja stigla u našu školu. Nastavili smo tu divnu tradiciju biološkog aktiva, koji radi već 15 godina. Prva barijera nam je opštinsko takmičenje, koju smo uspješno prebrodili, spremali se vrijedno za državno nadmetanje i uspjeli”, kazala je profesorica Vukčević, koja je istakla da nastavnik prepozna talentovano dijete na osnovu toga kako postavlja pitanja i koja su njegova interesovanja, nakon čega ga je potrebno usmjeriti na pravi put.

 
Uspjehe u ovoj školi nižu i iz italijanskog jezika pod mentorstvom profesorice Ivane Marković.

“Bilo je ovo divno iskustvo za mene, mnogo mi je drago što sam učestvovala", istakla je nagrađena Amina Bahović, dobitnica treće nagrade iz italijanskog jezika.
 
“Važno je da volite svoj posao, a onda da prepoznate vrijedno i talentovano dijete. Uz pravu podršku uprave škole, kao i kolega koji nam izlaze u susret, uspjeli smo da ostvarimo rezultate,a pripreme su bile izuzetno naporne. Trebalo je dugo ostajati poslije časova, sate i sate provoditi u radu sa djecom, pripremati im materijale. Kada se sve to iskoordiniše na pravi način uspjeh je zagarantovan", kazala je profesorica Marković.
 
O.Š. “Anto Đedović” jedna je od najsavremenijh i najbolje opremljenih u Crnoj Gori.
 
“To nas obavezuje na još bolje rezultate", kazala je direktorka Stanka Vukčević, koja je istakla da je veoma ponosna na nastavnike i učenike koji su osvojili nagrade.

 
“Naši učenici pokazali su zavidno znanje i ostvarili uspjehe već na opštinskom takmičenju. Uprava škole i kolektiv to veoma cijene", naglasila je direktorka Vukčević.
 
Uspjeh na državnom takmičenju u školi "Anto Đedović" nagrađeni učenici proslaviće i podijeliti sa kolegama i profesorima na tradicionalnom koktelu, koji se na kraju svake godine priređuje u ovoj obrazovnoj ustanovi, kao vid podrške talentovanim đacima i njihovim mentorima.