Društvo

Maskenbal u OŠ Mrkojevići

| 19:03:2018 | 13:47:03

U subotu je održan tradicionalni školski maskenbal u OŠ “Mrkojevići”.
 
Učenici su se i ove godine masovno odazvali, pa je bilo preko 150 maski u različitim kategorijama. Pred brojnom publikom prodefilovalili su šareni leptirići, dobre vile, bake i đedovi, plesačice, muzičari, klovnovi,  gusari i junaci iz crtanih filmova. Posebno su se istakli učenici mlađih razreda, a podršku i pomoć u izradi maski su im pružili nastavnici i roditelji.
 
Stručni žiri  koji se sastojao od predstavnika učenika, nastavnika i roditelja imao je težak zadatak da izabere najljepše i najoriginalnije maske. Podijeljene su nagrade u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
 
U kategoriji pojedinačnih maski prvo mjesto podijelile su maske “kapetan” (Ajdin Čantić) i “leptir” (Aldin Čantić).  Drugo mjesto je osvojila maska “kukuruz” (Amer Lukač), a treće mjesto su podijelile maske “Indijka” (Uma Duraković) i “đed” (Anel Tiganj).
 
U kategoriji grupnih maski žiri je odlučio da prvo mjesto ravnopravno podijele maske “cvjetna bašta” (učenici 1. razreda matične škole) i “Bajka o ribaru i ribici” (učenici 4. razreda matične škole).
 
Škola je za najuspješnije maske obezbijedila prigodne nagrade.