Društvo

TO Bar: čekanje puno rebusa, drugi dio

by Željko Milović | 22:03:2018 | 21:03:40

Priča oko izbora direktora Turističke organizacije Bar je ušla u drugu fazu.
 
Juče je održana sjednica Skupštine TO Bar, na kojoj je, nezvanično saznajemo, data podrška dosadašnjoj direktorici Nedi Ivanović i raspravljano o smjeni aktuelnog Izvršnog odbora. Za danas (četvrtak) bio je najavljen nastavak sjednice.
 
Rano jutros zakazana je za 11 sati vanredna sjednica Izvršnog odbora Turističke organizacije Bar, ali je odložena zbog nedostatka kvoruma. Na dnevnom redu je bila, osim formalnih, samo jedna tačka - razmatranje prispjelih ponuda na konkursu za direktora TO Bar. Međutim, osim predsjednice Izvršnog odbora, i po jednog člana (iz SDP i SD), članovi iz DPS-a se nisu pojavili na sjednici. Samim tim, iako je bilo planirano da se izabere novi direktor Turističke organizacije, to nije moglo biti urađeno. Naredna sjednica IO najavljena je za sjutra popodne.
 
Odložen je i nastavak sjednice Skupštine Turističke organizacije Bar, koju je dan ranije zakazao njen predsjednik Zoran Srzentić, za danas u 14 sati. Sjednica je potom odložena za dva sata kasnije, u 16:00, ali ni tada nije održana.
 
O TO Bar je trebalo biti riječi i na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.
 
Odbornici opozicije su, nakon usvajanja dvije tačke dvenog reda, zatražili petnaestominutnu pauzu, kako bi se informisali o dešavanjima u TO Bar, sa kojima su, kako su naveli, upoznati iz štampe. Nakon konsultacija saopšteno je da su odbornici DPS-a napustili salu zbog hladnoće, te da sjednica neće biti nastavljena.
 
Od predsjednika SO Radomira Novakovića, koji je član Skupštine TO Bar, opozicija je zatražila da po hitnom postupku sazove sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o dešavanjima u ovom preduzeću. Termin nastavka sjednice lokalnog parlamenta nije još objavljen.