Društvo

Ove godine neće biti školskih sportskih igara?

by Željko Milović | 23:03:2018 | 09:54:48

Aktiv pedagoga fizičke kulture grada Bara oglasio se saopštenjem u kome se kaže da, kao i prošle godine, neće učestvovati na međuškolskim sportskim igrama koje organizuje Opština.
    
Razlozi za ovakvu odluku su, kako ističu, neizmirene obaveze prema profesorima, kao i prema školama kojima su obećana sredstva za kupovinu sportskih rekvizita.
 
“Jedan od razloga je i organizacija takmičenja koja je iz godine u godinu bila sve slabija. Tu prije svega mislimo na obezbjeđivanje adekvatnih sudija, putnih troškova za škole koje su udaljene od grada, odsustvo pripadnika policije koji su neophodni radi održavanja reda, kao i predstavnika hitne pomoći. Obzirom da se svake godine značajna finansijska sredstva iz gradskog budžeta izdvajaju za školski sport, pitamo se zašto smo mi, kao nosioci istog, dovedeni u ovakvu ponižavajuću situaciju? Prošle godine smo poslali dopis gradonačelniku, dr Srzentiću, sa nadom da će primiti našeg predstavnika kako bismo porazgovarali o pomenutim problemima i pokušali da ih riješimo. Odgovor do danas nismo dobili”, kažu u Aktivu pedagoga fizičke kulture grada Bara.
   
Oni podsjećaju da su prošle godine “pokazali dobru volju i takmičenja organizovali samostalno i volonterski, uz pomoć škola koje su nam omogućile sale samo da djeca ne bi ostala uskraćena za sportska nadmetanja koja im puno znače”.
 
“Ove godine, ukoliko zajedno ne nađemo rješenje za pomenute probleme, to nećemo učiniti i tradicija će biti prekinuta. Sa ovom problematikom upoznaćemo i lokalne medije kako bi sugrađani bili obavješteni. U interesu djece Bara i daljeg razvoja sporta u našem gradu, vjerujemo da će u Opštini imati razumijevanja za ovu problematiku”, kaže se u dopisu Aktiva pedagoga fizičke kulture grada Bara, kojeg potpisuje predsjednik Aktiva, doajen sporta u Baru prof. Vasko Milošević