Društvo

Predsjednički izbori, 24. mart

| 24:03:2018 | 16:30:47

MILAČIĆ POČEO INTENZIVNU TERENSKU KAMPANJU
 

”Političari uglavnom vole da pričaju, a naša politika je malo drugačija. Mi smo tu da saslušamo šta građani imaju da kažu, da razmijenimo mišljenja i da pokušamo da zajednički dođemo do rješenja. Reakcije građana na naše stavove su veoma pozitivne, i veoma sam srećan što podrška našoj partiji i mojoj predsjedničkoj kandidaturi raste iz dana u dan”, rekao je predsjednički kandidat Marko Milačić,  nakon jučerašnjeg razgovora sa građanima Podgorice.
 
On je istakao da je njegova predsjednička kampanja odavno  počela, kao i da omladina ove partije svakodnevno sprovodi aktivnosti na terenu, ali da sada kreće u intenzivniju fazu, od vrata do vrata.
 
“Svakog dana smo na terenu, gdje razgovaramo sa građanima o njihovim problemima i načinima na koje ih možemo zajednički rješiti. Naši omladinci dijele promotivni materijal, upoznavajući građane sa programom i politikom za koju se zalažemo”, rekao je Milačić.
 
On je kazao da želi da bude predsjednik svih građana čija će vrata biti otvorena svima, kao i da ne želi da vodi politiku ‘iz fotelje’, već da će većinu vremena provoditi među građanima, slušajući ono što imaju da kažu i trudeći se da pronađe najbolje moguće rješenje za njihove probleme.

VUKSANOVIĆ U DANILOVGRADU
 

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović posjetila je Danilovgrad, gdje je razgovarala sa građanima i obišla nekada renomirane kompanije Danilovgrada i Spuža koje su uništene pogrešnom ekonomskom politikom čime je veliki broj građana ovog kraja ostao bez posla.
 
 “Nekada je u Danilovgradu bilo 20-ak renomiranih fabrika i kompanija, a gotovo da nije bilo nezaposlenog Bjelopavlića. Fabrika stanova je zapošljavala 800 radnika i bila je angažovana na brojnim građevinskim projektima po Crnoj Gori – danas su ostale samo ruševine. Moderna ciglana koja je ugašena prije građevinskog buma kako bi se otvorio prostor za tajkunske firme i privilegovane pojedince da zarađuju ogroman profit“, kazala je Vuksanović.
 
Ona je kazala da je Spuž, ne tako davno, bio snažan privredni centar Bjelopavlića - od Spuškog mlina, fabrike stočne hrane, krečane, DOO Mermer, kao i brojnih farmi od čega danas gotovo da nema ništa.
 
Vuksanović je navela da je putna infrastruktura koja prolazi kroz srce bjelopavlićke ravnice potpuno zapuštena - stari put od Podgorice do Spuža koji je u užasnom stanju, kao i put preko Martinića.
 
“Ljudi ovog kraja kao i cijele Crne Gore žele tako malo, a to je pravda i pristojan posao”, kazala je Vuksanović i dodala da su građani Crne Gore svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu.
 
“Mi želimo slobodnu državu, dostojnu svih žrtava naših predaka, u kojoj će dobro da žive svi, a ne nekolicina. 15. aprila ćemo pobijediti otuđenu partijsko-tajkunsku ‘elitu’, koja je zarobila državu i otvoriti put promjenama na svim nivoima. Takvim promjenama koje će vratiti državu svim njenim građanima”, zaključila je Vuksanović.