Društvo

Predsjednički izbori, 26. mart

| 26:03:2018 | 13:34:26

PODRŠKA DIJASPORE ZA DR DRAGINJU VUKSANOVIĆ

 
Predsjednik američko–kanadske unije dijaspore Crne Gore u New Yorku Esad Rastoder uputio je povodom predsjedničkih izbora podršku kandidatkinji za predsjednicu Crne Gore dr Draginji Vuksanović, u kojoj se kaže:
 
Uvažena profesorice,
 
Vijest o vašoj kandidaturi za predsjednicu Crne Gore jedna je od rijetkih vijesti iz domovine koja je obradovala dijasporu Crne Gore ovdje u Sjedinjenim Američkim Državama..
 
Moja generacija, koja predstavlja prvi talas masovne emigracije iz Crne Gore, svakodnevno se suočava sa ozbiljnim izazovom – olakšavanja dolaska druge najmasovnije generacije emigracije iz Crne Gore do sad. Mladi, posebno mladi Bošnjaci i Crnogorci, revoltirani stanjem u domovini svakodnevno odlaze za boljim sjutra sa pasošem i koferom u rukama a upravo oni treba da dobiju šansu da grade bolje sjutra u Crnoj Gori.
 
Iz ovog razloga i mnogih drugih smatram da Vaša kandidatura predstavlja zrak svijetlosti kroz tminu crnogorske političke scene. Nadam se da će to ovi isti mladi vidjeti na način na koji to mi vidimo – kao ključnu istorijsku šansu da se u Crnoj Gori naprave promjene.
 
U to ime želio bih da Vas uvjerim da imate svu moju podršku i želju da Vaša pobjeda bude samo prvi u nizu talasa promjena koji će zapljusnuti Crnu Goru.