Društvo

Izlet NVO Povjerenje u Stoliv

by Željko Milović | 26:03:2018 | 23:46:02

U nedjelju je NVO “Povjerenje”, u okviru projekta “Dobar dan, kako ste?”, organizovala jednodnevni izlet u Stoliv, na Dane kamelija. Izlet je bio namijenjen starijim i mladim ljudima, kako bi se povezali u cilju stvaranja bolje komunikacije između generacija.
 

“Brojna ekipa, članovi Crvenog krsta i drugih nevladinih organizacija, volonteri Izviđačkog odreda ‘24. novembar’ i učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole nedjelju su proveli družeći se i razmjenjujući svoje zanimljive priče. Stariji su bili zaduženi da prenesu svoja bogata životna iskustva, dok su se mlađi trudili da što više čuju od njih. Lijepo vrijeme, miris školjki i vina su bili začini ovog dana. Ovaj izlet je bio značajan za mnoge učesnike - neki su prvi put posjetili Stoliv i vidjeli ovu nestvarnu ljepotu, neki su prvi put probali školjke i zaljubili se u njihov ukus i aromu. Posebno je zanimljivo bilo i to da smo prvi put vidjeli posebnu vrstu kamelije koja pušta izuzetno jak i lijep miris. Izlet se završio nakon šetnje duž stolivske obale i posjete ‘Porto Montenegru’. Da je projekat ‘Dobar dan, kako ste?’ ovim izletom ostvario cilj govore osmjesi i zadovoljna lica. NVO ‘Povjerenje’ će se truditi da ponovi ovakvu vrstu druženja u što skorijem roku”, kaže koordinator projekta “Dobar dan, kako ste?” Dušan Masoničić.                                                                                                                             

U sklopu realizacije ovog projekta, članovi preduzetničkog kluba Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, su ranije ovog mjeseca, povodom osmog marta, na veoma kreativan način dali doprinos realizaciji projekta. Na Trgu Vladimira i Kosare našim starijim sugrađankama su dijelili poklone koje su ručno pravili u svom klubu.
 

U narednom periodu u NVO Povjerenje planiraju posjete, te edukativne radionice - zdravstvena savjetovališta za naše starije sugrađane. Konkurs za literarne, likovne i foto radove učenika osnovnih i srednjih škola na temu “Dobar dan, kako ste?” je završen, u toku je ocjenjivanje radova od strane stručnog žirija, nakon čega će biti objavljena imena pobjednika.
 
Projekat “Dobar dan, kako ste?“ je podržan od strane Crvenog krsta Crne Gore, a finansira ga Evropska unija, uz podršku Crvenog krsta Austrije i Austrijske agencije za razvoj.