Društvo

Cakan na čelu Biram Bar na lokalnim izborima

by Darija Marđokić | 26:03:2018 | 23:58:04

Na konferenciji koja je večeras organizovana u Dvorcu kralja Nikole, NVO „Biram Bar“ je objavila da će se kandidovati za lokalne izbore, a njihovu listu predvodiće aktuelni predsjednik SO Bar i privrednik Radomir Novaković Cakan.
 
Prisutne je pozdravila članica i jedan od osnivača ove nevladine organizacije, Irina Dabović, istakavši da je „našem gradu neophodan građanski duh, zajednička energija Baranki i Barana, usmjerena na stvaranje boljeg mjesta za život, mjesta kakvo zaslužujemo, mjesto duha i energija, oslobođenih stega i podjela koje nameću politika, religija, nacija, pol...“.

 
„Obećali smo da ćemo sabirati i usmjeravati sve konstruktivne prijedloge koji će doprinijeti da naše parče svijeta, naš Bar raste i razvija se, da se pokreću nove privredne aktivnosti i otvaraju nova radna mjesta i za nas i za našu djecu... Jedan od onih čije se ime godinama u ovom gradu izgovara sa poštovanjem je Radomir Novaković Cakan – privrednik, sportista, donator, humanista i filantrop, zato ga Barani i zovu 'Brat Cakan'. Ništa logičnije, ništa normalnije nije bilo nego da ga pozovemo i ponudimo da nas povede na lokalne izbore 27. maja“, kazala je Dabović.
 
Novaković je istakao da je prihvatio da bude prvi na listi „ove grupe mojih prijatelja, građana Bara“.

 
„Ljudi su mi često govorili tokom ove dvije godine – šta će tebi Cakane politika, ostvaren si čovjek, suviše si pristojan i otvoren da bi se bavio politikom. Razmišljao sam, pa valjda nam takvi trebaju da slušaju i pomognu koliko mogu. Da im vrata kancelarije budu otvorena za građane Bara, ne jedan dan u mjesecu, nego tokom čitave godine. Valjda je bolje da se politikom bavi neko ko zna kako se vodi firma, a ne neko kome je politika prvi posao, a između ostalog i jedini. Vjerujemo u državu Crnu Goru, u budućnost, demokratiju, toleranciju, saosjećanje, želju za promjenama na bolje, ali prije svega smo ponosni što smo Barani i Baranke“, rekao je Novaković.
 
On je kazao i da je malo onih koji su shvatili da će ove godine prvi put na lokalnim izborima glasati i oni koji su rođeni 2000. godine, te da „svi mi u sljedeće četiri godine moramo raditi prije svega za budućnost naše djece“.
 
„Znate da nisam sklon velikim riječima, još manje velikim obećanjima i nerealnim rješenjima, tako će ostati i u ovoj kampanji. Program 'Biram Bar' će biti baziran na tome šta možemo uraditi u prvoj godini, a ne u četiri. Kada se završi prva godina, izaći ćemo pred vas, građane Bara i pitati da li ste zadovoljni ovim što smo uradili za godinu dana. Ukoliko jeste, nastavićemo dalje, ukoliko niste, znaćemo šta nam je raditi. Ono što ja uvijek volim da potenciram, to je da ova grupa iz 'Biram Bar' nije srasla sa foteljama da bi ih branila po svaku cijenu i ne želimo da branimo fotelje, već želimo da radimo“, kazao je.

 
Novaković je objasnio da „Biram Bar“ prije svega želi snažnu ekonomiju koja će podići standard svih građana Bara, ali i standard socijalnih usluga.
 
„Želimo dostojanstven Bar koji će pružiti ljudima mogućnost da žive, prije svega, slobodno, neopterećeni materijalnim problemima. Želimo sigurnost za naše porodice, za našu djecu, a isto tako želimo da najranjiviji našeg društva osjeti benefite od naše vlasti. Želimo Bar u kome će dešavanja u kulturi biti pravilo, a ne slučajan događaj. I na kraju, ali ne i kao posljednje, želimo snažnu, ponositu Crnu Goru, okrenutu ka budućnosti, a ne zagledanu u prošlost“, zaključio je Novaković i pozvao sve da se pridruže grupi „Biram Bar“ i podrže ih na lokalnim izborima 27. maja.