Društvo

Cerovu nagrada Privredne komore

| 28:03:2018 | 11:32:55

Kompanije Tehnomax iz Podgorice, Cerovo iz Bara, Mesopromet iz Bijelog Polja i predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević dobitnici su nagrada Privredne komore Crne Gore (PKCG) za dostignuća u prošloj godini.
 
Kako je saopšteno iz PKCG, Texnomax je dobio nagradu za za uspješno poslovanje, Cerovo za društvenu odgovornost, Mesopromet za inovativnost, a Vukčević za unapređenje menadžmenta.
 
Nagrade će 20. aprila u Vili Gorica donitnicima uručiti Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.
 
Iz PKCG su ukazali da je riječ o najvećem privrednom priznanju, koje je ustanovljeno 1969. godine.
 
“Ostvareni prihod, rezultati poslovanja, izvozna orijentacija, zaposlenost, uvođenje novih tehnologija i inovacija, sistem kvaliteta roba i usluga i odnos prema društvenoj zajednici kriterijumi su za Nagradu Komore u kategoriji uspješno poslovanje“, navodi se u saopštenju.
 
Nagradu je do sada dobilo više od 150 kompanija i 110 pojedinaca, nosilaca razvoja crnogorske privrede.
 
“Laureati ističu poseban značaj ovog priznanja, navodeći da ga gotovo pet decenija dodjeljuje respektabilna institucija časne tradicije i jedinstvenosti koja je i u teškim vremenima pomagala ekonomski progres zemlje i davala podsticaj intenzivnom zalaganju za što bolje poslovne rezultate”, kazali su iz PKCG.