Društvo

Čestitke povodom katoličkog Uskrsa

| 30:03:2018 | 20:39:05

Čestitku povodom katoličkog Uskrsa uputio je izvršni direktor Luke Bar, mr Zarija Franović:
 
Povodom nastupajućeg velikog hrišćanskog praznika katoličkog Uskrsa, u ime kompanije “Luka Bar” AD i u svoje lično ime, svim vjernicima Rimokatoličke vjeroispovjesti upućujem najiskrenije čestitke.
 
Nek vam dani Uskrsa budu ispunjeni ljubavlju, toplinom i vjerom, nek vam je čestit i blagosloven Uskrs!
 
Crnogorsko društvo kao društvo multinacionalne i multivjerske harmonije i društvo jednakih šansi uvijek je poštovalo simboliku obnavljanja života koju nosi ovaj praznik i Hristovo uskrsnuće, jer simbolizuje pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom, istine nad lažima. Život dostojan svakog čovjeka, a posebno suživot po kojem je Bar oduvijek i nadaleko prepoznat, nije moguć bez poštovanja univerzalnih civilizacijskih principa i vrijednosti svih vjera.
 
Želim vam da praznične dane provedete njegujući svoju vjeru i kulturu, a ja sam siguran da su sve vjere, kao i kulturne i nacionalne različitosti najveće bogatstvo naše države i našeg grada.
 
Još jednom najsrdačnije čestitke- “Mir Vaskrsloga sa svima nama”!
 
******
 
Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore uputilo je čestitku povodom Uskrsa:
 
Povodom najvećega kršćanskog blagdana koji simbolizira Božju, ali i čovjekovu pobjedu nad smrću, grijehom i zlom, kao i nadu u radost, blagostanje i vječni život, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore preuzvišenom ocu nadbiskupu barskome, mons. Rroku Gjonlleshaju, preuzvišenom ocu biskupu kotorskome, mons. Iliji Janjiću s cjelokupnim svećenstvom te svim vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru srdačno čestita Uskrs, sa željom da ovaj blagdan proslave u krugu najbližih, u zdravlju, obilju blagoslova i veselju.
 
******
 
Čestitka OO DPS Bar povodom uskršnjih praznika:
 
Poštovani sugrađani,
Svim pripadnicima hrišćanske vjeroispovjesti koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, želimo srećne nastupajuće uskršnje praznike.
 
Želimo da ovaj praznik provedete u miru i razumijevanju sa vašim komšijama, prijateljima i porodicom, unaprijeđujući multietnički i multikonfesionalni sklad i toleranciju različitih vjera i nacija.

******

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić čestitao je Uskrs građanima Crne Gore koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, Biskupu kotorske biskupije monsinjoru Iliji Janjiću i barskom nadbiskupu Roku Đonlešaju sa sveštenstvom.
 
„Ovi dani treba da budu prilika da osnažite univerzalne vrijednosti oličene u osjećanjima mira, tolerancije i pravde. Samo na taj način jedno društvo može poprimiti one iskonske vrijednosti satkane u svakom čovjeku – razumjevanje, osjećaj pravde i brige za naredne generacije.
 
U temeljima građanske Crne Gore satkane su univerzalne vrijednosti čovječanstva, a ovakvi praznici su prilika da te temelje učvrstimo kako bi naredne generacije čvrsto hodale po stubovima pravde i solidarnosti naše države.
 
Želim Vam da ove blagdane provedete ispunjeni mirom, okruženi bliskim i dragim ljudima.“

******

Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore, uputio je čestitku povodom katoličkog Uskrsa.
 
U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti čestitam Uskrs.
 
Praznovanje ovog velikog hrišćanskog praznika po različitim kalendarima nikada ne smije biti razlog za insistiranje na razlikama među vjernicima, po svemu, bratskog naroda u Crnoj Gori. Vjerski praznici svih religija su datumi koji uvijek treba da potvrđuju i da nas podsjećaju na važnost multivjerskog sklada u Crnoj Gori koji je od davnina postojao, uprkos nastojanjima vladajuće kvazielite da to civilizacijsko dostignuće predstavi rezultatom nekog svog političkog djelovanja.
 
U čvrstom uvjerenju da ćemo najbolju tradiciju uvažavanja i upoznavanja kultura naših dragih komšija, prijatelja i braće nastaviti da njegujemo i u danima koji dolaze, još jednom, želim Vam da u sreći, radosti i miru provedete predstojeće uskršnje praznike.
 
******
 
Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, čestitao je uskršnje praznike svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti.
 
"Najveći hrišćanski praznik provedite sa svojim najbližima u miru i zdravlju. Neka blagdani doprinesu većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima našeg društva. Neka Uskrs donese duhovni mir i blagostanje i podsjeti na trajne i neprolazne vrline čovječanstva", kazao je Abazović.
 
"Uskrs je prilika i da oživimo simboliku pobjede dobra nad zlom i vratimo vjeru da su prave vrijednosti neprolazne i da se za njih vrijedi boriti, baš kao i za drugačiju Crnu Goru i njenu bolju i svjetliju budućnost", zaključio je Abazović.